Свинина з картоплею в духовці – звучить апетитно і смак відмінний.

Якщо гості вже на порозі, а ви не знаєте, чим їх здивувати і нагодувати, приготуйте свинину з картоплею. Ця страва завжди виходить різним в залежності від інгредієнтів, але все одно ситним та смачним.

Загрузка...

Свинина з картоплею

свинина с картошкой в духовкеЗвучить апетитно, а якщо приготувати її по-особливому рецепту і запекти в духовій шафі, смак буде просто божественним. Свинина з картоплею в духовці виходить ситним, втамовує самий сильний голод. А щоб приготувати її, потрібно мінімум продуктів і зусиль. Головний і найдорожчий компонент у страві це м’ясо.

Перелік продуктів для рецепта

Щоб запекти свинину з картоплею в духовці, нам знадобляться знайомі і прості продукти, які добре поєднуються між собою. А це:

  • м’якоть свинини в кількості 700 г;свинина с картошкой в духовке
  • 8 картоплин середніх розмірів – можна більше або менше в залежності від кількості порцій;
  • їдальня ложка пшеничного борошна;
  • цибулина – середня або більше залежить від того, наскільки сильно ви любите цибулю;
  • склянка вершків – підійдуть магазинні, але пожирней;
  • 1/2 склянки рослинного масла;
  • 1/2 чайної ложки куркуми і паприки додадуть страві пікантні і східні нотки;
  • сіль і перець додаємо за смаком.

Зеленню страва не зіпсуєш. Її можна дрібно нарізати і додати в картоплю, соус або поливання, прикрасити готову картоплю зі свининою в духовці.

Будь-які приправи можна замінити або виключити зовсім. Якщо у вас є свій перелік смачних спецій, не обмежуйте себе. Картопля зі свининою в духовці любить експерименти, гідно приймає їх і кожен раз виходить неповторно смачну.

Як приготувати страву

Простий рецепт свинини з картоплею в поєднанні з прянощами і вершками починається з обробки головного продукту. М’ясо необхідно помити і нарізати на шматочки середнього розміру.

Свинину можна різати, як вашій кулінарній смаком завгодно – великими шматками, як на биточки, маленькими, соломкою. Головне, враховувати час випічки і подбати про те, щоб м’ясо обов’язково приготувалося.

свинина с картошкой в духовкеПрисипаємо м’ясну заготівлю сіллю і перцем. Тепер нам знадобиться борошно. Просіяти її не потрібно. Вона необхідна, щоб обваляти м’ясо з усіх боків. Зробити це швидко допоможе звичайний целофановий пакетик. Насипте в нього потрібну кількість борошна, вкиньте шматочки м’яса і кілька разів струсніть.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечена картопля в мундирі

У хід йде рослинне масло. Виливаємо його на розігріту сковорідку. Обсмажуємо на олії свинину, поки кожен шматочок не придбає красиву рум’яну скоринку. Чистимо і нарізаємо картоплю. Великі бульби ділимо на чотири частини, маленькі – навпіл.

Нарізка картоплі теж не настільки важлива. Це можуть бути тонкі слайсы у формі кружечків, соломка або кубики.

 

свинина с картошкой в духовкеПосипаємо картоплю приправами і не забуваємо помішувати м’ясо. На тому ж рослинному маслі злегка обсмажуємо картоплю. Якщо дуже поспішайте, цей етап можна пропустити. Викладаємо обсмажені компоненти в форму, додаємо цибулю, перемішуємо, солимо і заливаємо вершками.

Перш ніж свинина з картоплею в духовці на деку почне випікатися, не забудьте перевірити, зі всіх сторін блюдо щільно прикрита фольгою.

Вже через 40 хвилин при температурі 180 градусів страва готова. Подавати його краще гарячим. Картопля зі свининою в духовці після розігріву вже не буде настільки смачною. Разом з гарніром можна поставити на стіл будь-які овочі або салати з них.

Гарнір з помідорами в духовці

свинина с картошкой в духовкеЗапекти свинину з картоплею в духовці можна з різними продуктами. Доречно використовувати гриби або кабачки. Але особливо соковитим зроблять блюдо свіжі томати.

Свинина з картоплею і помідорами в списку святкових страв одразу і без сумнівів займе перше місце. Для цього на змащене олією деко викладаємо скибочки цибулі.

Знадобиться 2-3 головки. Кілограм свинячої м’якоті моєму, сушимо, приправляємо в солі, перці і тимьяне.

Свинина з картоплею і помідорами в духовій шафі готується з шийки або лопаткової частини. М’якоть нарізають поперек волокон товщиною 0, 5 см.

Пластинки м’яса красиво викладаємо на цибульний шар. Тонкими слайсами нарізаємо помідори. Вони повинні рівномірно покривати м’ясо. Трьох штук достатньо.свинина с помидарами

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля з шампіньйонами в духовці простий рецепт приготування

Змішуємо 100 г сметани з 2 зубчиками часнику в давленом вигляді і отримуємо ароматний соус. Це і буде ще один шар нашого страви. Але залиште трохи для картоплі. Кілограм цього продукту очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, змішати з рештою сметанно-часниковим соусом і викладаємо на деко.

Залишилося 200 г сиру натерти і посипати ним картоплю. Готується свинина з картоплею в духовці 1 годину при температурі 180 градусів. Щоб отримати гарну золотисту скоринку, перші півгодини випікаємо страву під фольгою, а решту часу – без неї.

Тепер ви завжди зможете приготувати ситний і смачний обід, порадувати сім’ю або гостей своїми кулінарними здібностями.

Загрузка...