Свинина з майонезом і гірчицею — ваш фірмовий рецепт

Засмажена в духовій шафі свинина, яка готується в майонезі з гірчицею – універсальна страва. Для нього використовуються такі частини туші – окіст, шия, лопатка, грудинка. В якості приправ можна додавати мед, екзотичні спеції, чорнослив або робити скоринку подрібнених горіхів, зерен гірчиці або насіння льону.

М’ясо, приготоване великим шматком

Цей рецепт універсальний – для його приготування можна готувати будь соус, але в даному випадку ми рекомендуємо з майонезом і гірчицею. Ця парочка інгредієнтів допомагає зробити шедевр кулінарного мистецтва соковитий, ароматний, покритий рум’яною скоринкою.

19fd994c1f5fadfbee1d1ff265fa194d Свинина з майонезом і гірчицею   ваш фірмовий рецептНа один кг свинини цілим шматком вам знадобиться:

  • 1 літр сметани
  • 250 гр. майонезного соусу
  • 250 гр. гірчичного соусу
  • прянощі, сіль, часник – за бажанням

М’ясо натираємо часником, сіллю, перцем і прянощами. В окремому посуді змішуємо сметану, гірчицю, майонез, потім заливаємо цією сумішшю м’ясо. На деко кладемо шматок м’яса, ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. За цей час верх страви покриється рум’яною скоринкою. Потім дістаньте деко, налийте води (на 1-2 см) і накрийте листом фольги. Відправте назад в духовку і тримати там до повної готовності 60-80 хвилин. Остання дія – зніміть фольгу і потримайте ще в духовій шафі 15 хвилин для додання страві засмаженою скоринки.

Поки свинина в духовці запікається, займіться приготуванням будь-якого гарніру: картопля, овочі, салати, гречка або простий відварений рис – все вдало поєднується з цією стравою.

 

Такий шматок м’яса можна намазати соусом, залишити в холодильнику для маринування, а на наступний день смажити в духовій шафі. Від цього аромат і смак страви буде більш насичений. Всередині шматок свинини з обох сторін можна нашпигувати, як на буженину, морквою, часником і лавровим листом.

М’ясо, приготоване порційними шматками

Цей рецепт відрізняється від попереднього тим, що свинина ріжеться на шматочки як на відбивні, які також відбиваються, але готується з майонезом і гірчицею. На ½ кг. свинини вам потрібно:

  • 0e0a91a93b11e6f953b8899bba655831 Свинина з майонезом і гірчицею   ваш фірмовий рецептсіль, перець. спеції – як любите
  • гірчичний соус – 250 гр.
  • майонезний соус – 500 гр.

Отже, м’ясо нарізано і відбито, духовка включена на 170 градусів, слід приступити до головної дії. На деко налийте менше половини зазначеної в рецепті порції майонезу, розрівняйте. Зверху щільним шаром укладіть шматочки м’яса, попередньо змазані гірчицею, посипати сіллю і спеціями. Потім все це залийте залишилися майонезом і ставте в духовку приблизно на 1 годину. Готовність визначається по скоринці – якщо вона рівномірно зарум’янилася, то наша страва готова.

З-за великої калорійності основного блюда на гарнір більше всього підійдуть овочі-гриль або салат.

Приємного апетиту!