Сухарі в духовці рецепт з запашним часником і спеціями

Загрузка...

Ароматні, хрусткі сухарики люблять малюки та дорослі, ними бавляться навіть дідусі з бабусями. Загляньте в будь-який супермаркет, яка різноманітність продукції на полицях! Але навіщо вам сухарики з шкідливими консервантами і ароматизаторами, якщо можна приготувати хрустке ласощі своїми руками з чорного хліба в духовці? Зараз ви дізнаєтеся рецепт і приготуєте хрусткі житні сухарики на свій розсуд.

Який краще вибрати і як нарізати хліб?

a5ee2c012ef8fc67d6b7d2c373073966 Сухарі в духовці рецепт з запашним часником і спеціямиЗроблені особисто сухарі вийдуть середнього розміру з хрусткою скоринкою і ніжні, м’які всередині. Їх можна використовувати в салатах, є, як горіхи або горішки або вмочуючи в різноманітні соуси. Якщо хліб став трохи черствим, не викидайте його, а підсмажте смакоти.

Під скибочки підійде, як свіжий, так і злегка черствий хліб, він навіть легше тонко нарізати. Щоб дізнатися, які вам сухарики більше до душі, потрібно експериментувати готувати.

Є 2 основних види з білого пшеничного хліба і темні житні. Білі легше розгледіти, вони більш повітряні, а житні щільніше і смак у них інший. Якщо хліб у вас трохи черствий. Огляньте його. Виявите цвіль, такий продукт краще не використовувати, потрібно викинути. Про те, що він поганий, свідчить і неприємний запах. Готуйте сухарики тільки з нормального батона, пшеничного або житнього хліба.

Нарізайте скибочки такої товщини, якій хочеться. Найпоширеніші способи це нарізка в вигляді брусочків (приблизно 1 на 1,5 см). Популярні скибочки і кубиками (1 на 1 см). Можна зробити більш довгими смужками, вирізати фігурне і т. д.

2708a7b9dce608ddb341e85365ac9702 Сухарі в духовці рецепт з запашним часником і спеціямиДосвідчені домогосподарки радять нарізати хліб дуже тонко, тоді він повністю просушится з усіх боків. Якщо зробите шматочки досить товстими, то просушені сухарі всередині залишаться м’якими. Якщо будете подавати з соусом, то нарізайте хліб більш довгими шматочками, так зручніше.

Вибираємо спеції

 

Хрустке ласощі роблять з улюбленими спеціями, наприклад, з:

  • паприкою
  • часником, попередньо сушеним і меленим
  • хмелі-сунелі
  • будь меленим перцем
  • італійськими травами
  • орегано та інші

Посипайте їх запашної сумішшю спецій, збризкуйте будь-яким, яке є, рослинним маслом. Ароматними виходять сухарі з часником.

Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можна брати покупні приправи, у яких є підсилювач смаку. Можна скористатися бульонными кубиками, розкришите їх, розчиніть у воді і збризкайте скибочки з пульверизатора.

Рецепт сухариків з часником

193e2237cee46cbedae1cde520250a45 Сухарі в духовці рецепт з запашним часником і спеціямиСклад

  • Хліб житній – 0,5 кг.
  • Олія соняшникова, оливкова або кукурудзяна – 4 стіл. ложки
  • Часник – 3 зубчики

Готуємо

  • Розігрійте духовку до 250 градусів.
  • Наріжте житній хліб кубиками. Часточки часнику очистіть від лушпиння, промийте під струменем води і роздушіть в миску часникодушилкою. Тепер змішайте з 4 стіл. ложками якого хочеться рослинного масла.
  • В отриманій суміші перемішуйте кубики хліба. Відмінно, якщо масла кожен шматочок вбере приблизно однаково.
  • Потрібно, щоб хлібні скибочки були досить рівномірно обвалены в маслі, але не дуже жирними. Застеляли деко пергаментом і викладайте поряд один з одним майбутні сухарики.
  • Відкрийте духовку і поставте туди деко з заготовками. Робіть це швидко, важливо, щоб тепло не виходило, зберігалася висока температура. Смажте їх 5 хв. Потім відключайте «духову піч і залиште до повного охолодження. Коли ви готуєте, на сухарики покриваються приємною підсушеної скоринкою, а потім вони висихають зсередини.
  • Потрібно враховувати, що приготування сухарів в електричному духовій шафі буде відрізнятися від газової духовки. Електричні відмінно тримають тепло, а який буде результат газових, потрібно перевіряти. Для газової, прожарювання житнього хліба, збільшуйте на 5 хв. Якщо робите вперше, пройде 5 хв. витягайте підсмажені сухарі і дивіться, потрібно більше прожарити чи достатньо?

    Приємного апетиту!