Тефтелі з підливою в духовці смачний рецепт приготування.

Загрузка...

Тефтелі – це маленькі котлети, готуються з фаршу і рису. Тюфтелі в соусі в духовці – це справжня їжа з дитинства. Таке блюдо значно економить час і допомагає нагодувати сім’ю ситною вечерею.

Тефтелі з підливою в духовці унікальне блюдо, в його склад можна використовувати будь-яке м’ясо, готується різними способами. Якщо приготувати тефтелі з якісних продуктів і не пересушити їх в духовій шафі, то в підсумку вийде незвичайне блюдо. Воно прийде на допомогу якщо Ви бажаєте отримати ароматне блюдо для всієї сім’ї за невелику кількість часу. Готується вона просто з використанням недорогих продуктів.

Домашні тюфтельки в соусі

Нам потрібно5706a8e76683d9d00543ceae14612cf4 Тефтелі з підливою в духовці смачний рецепт приготування.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рис – 3 ст. л.
  • яйце – 2 шт.
  • сметана – 5 ст. л.
  • олію раст. – 4 ст. л.
  • часник – 4 зуб.
  • сіль
  • спеції
  • водичка – 1 ст.

Приготування

Рис гарненько миємо і ставимо варити на маленький вогонь. Варимо його до напівготовності, знімаємо з газу, зливаємо воду і трошки остуджуємо. Промиваємо відварений рис і з’єднуємо з фаршем.

В готуванні краще всього використовувати фарш, приготований з декількох типів м’яса, тоді їжа буде смачніше і ніжніше.

У фарш розбиваємо яйця і додаємо спеції

Все змішуємо до однорідної консистенції.

З готового фаршу робимо маленькі кульки і покласти в глибоке деко для готування.

Ріжемо маленькими кубиками цибулю і моркву натираємо. У сковорідці на розігрітій олії смажимо цибулю, а потім засипаємо моркву. Смажимо до м’якості овочів.

Вливаємо в сковороду воду, кладемо сметану, сіль, спеції і все перемішуємо. Даємо страви закипіти і знімаємо з вогню.

У форму з стравою доливаємо трохи води, щоб її було половина форми. Потім додаємо підливу і подрібнений часник. Тюфтельки повністю повинні бути покриті рідиною.

Якщо соус повністю покриває страву, то воно виходить удвічі насиченим і ароматним.

Щільно накриваємо форму фольгою і відправляємо в нагріту до 225 градусів духовку на годинку. Через півгодини можна відігнути фольгу, за необхідності долити воду, додати спеції і продовжувати готувати. Готові тефтелі в духовці подають зі свіжими овочами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Куряче філе з цукіні в духовці – проста й ситна страва

Тюфтельки з риби

Ще одне прекрасне блюдо, що готується воно нескладно, а смак виходить чудовим. Рибні тефтелі в духовці підійдуть на урочистий захід або для простого сімейного вечері.

 

Продуктиca2dee591c256bec36ac91432d8e79e2 Тефтелі з підливою в духовці смачний рецепт приготування.

  • Філе рибки – 800 гр.
  • рис – 0.5 ст.
  • кабачки – 300 гр.
  • цибуля – 2 шт.
  • паста томатна – 3 ст. л.
  • морква – 1 шт.
  • приправи
  • зелень
  • Приготування

    Варимо крупу і гарненько промиваємо його.

    З рибного філе робимо фарш.

    Дрібно ріжемо зелень, чистимо кабачок від шкірки і натираємо на тертці.

    У великій тарілці змішуємо отриманий фарш, рис, кабачок, зелень і спеції.

    З готового фаршу робимо грудочки невеликого розміру.

    Готові тюфтельки викладаємо у змащену маслом ємність.

    Блюдо ставимо в розігріту до 180°С духовку і готуємо 20 хвилин.

    Цибулю ріжемо полуколечками, моркву тремо на тертці.

    Смажимо овочі на соняшниковій олії, кладемо томатну пасту і спеції. Заливаємо водою і тушкуємо 7 хвилин.

    Для обсмажування овочів найкраще підійде звичайна соняшникова олія, так як оливкова при нагріванні втрачає всі цінні речовини.

    Готовим соусом і заливаємо водою тефтелі, до самого верху.

    Поміщаємо ще в духовку ще на 20 хвилин.

    Рибні тефтелі в соусі в духовці подаємо до столу з вареною картоплею.

    Рецепт тюфтельок в духовці включає в себе безліч різних складових, які вимагають попередньої обробки.

    Існує велика кількість найрізноманітніших рецептів приготування тефтель. Тефтелі в духовці можна змішувати з овочами або різними підливою. Тому при приготуванні соусу не обмежуйте свою фантазію. Змішуйте різні інгредієнти і експериментуйте, поки не знайдете той неповторний і вишуканий смак.

    Загрузка...