Тісто для випічки в духовці – п’ять найбільш вдалих рецептів

Загрузка...

Тісто для випічки в духовці може бути здобним, листковим або пісочним, солодким або прісним, дріжджовим або бездріжджовим — рецептів безліч. У кінцевому рахунку, все визначається специфікою страви і місцем його на загальному столі. Ми скомпонували п’ять найбільш вдалих, на наш погляд, рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню, приємно здивують своєю оригінальністю, простотою і смаковими якостями.

Для смачного пирога

Цей рецепт підійде для приготування пирогів з м’ясом, картоплею, печінкою, грибами та іншими поживними начинками. Пиріг вийде м’яким, ніжним, з апетитною скоринкою. Вам будуть потрібні:

  • a3d1c0695b0b378a152a587b8e139417 Тісто для випічки в духовці – пять найбільш вдалих рецептівпшеничне борошно — 400 гр;
  • розпушувач — 0,5 ч. л.;
  • яйце — 1 шт;
  • сметана — 50 гр;
  • маргарин або вершкове масло — 250 гр;
  • сіль — за смаком.

Спершу змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо через дрібне сито. У велику миску вливаємо сметану, додаємо яйце і сіль, ретельно збиваємо до утворення однорідної маси і змішуємо її з розтопленим маргарином. Щоб смак пирога став більш живим і насиченим, замість маргарину можна використовувати вершкове масло. Залишилося всипати борошно, замісити тісто і прибрати його в холодильник на 45-60 хвилин. Дві третини будуть служити нижнім коржем, одна третина закриє начинку зверху. Трохи тесту можна залишити на прикраси.

Для пирога з солодкою начинкою

Найкраще це тане в роті бісквітне тісто буде поєднуватися з фруктами і ягодами: яблуками, грушами, сливами, абрикосами, смородиною. Відмінною начинкою стане густе варення або джем, шоколад або згущене молоко, так що рецепт можна сміливо назвати універсальним. Необхідні такі інгредієнти:

  • f480837aedf5ac1c9a119ea595bff49c Тісто для випічки в духовці – пять найбільш вдалих рецептівпшеничне борошно — 300 гр;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • яйце — 3 шт;
  • сметана — 100 гр;
  • вершкове масло — 250 гр;
  • цукор — 75-200 г (залежно від начинки);
  • ванільний цукор — 2-3 ч. л.;
  • ваніль, цукрова пудра — за смаком (для присипки).
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з яблук і креветок

Відокремлюємо білки від жовтків і прибираємо в холодильник. Поетапно змішуємо розтоплене масло з цукром, ванільним цукром, жовтками. Додаємо сметану і перемішуємо за допомогою міксера до повної однорідності. Потроху додаємо змішану з розпушувачем борошно, постійно перемішуючи. В окремій мисці збиваємо білки до стійкої білої піни, потроху викладаємо і вмішуємо їх у тісто. Якщо начинка буде фруктової, можна обмежиться одним коржем, злегка вдавивши в нього шматочки фруктів. Тісто, піднімаючись в духовці, буде огортати їх хрусткими корочками.

Якщо ж начинка м’яка, випікаємо бісквіт окремо, розрізаємо на два коржа, заглиблюючись до центру, і маємо начинку між коржами.

Для печених пиріжків

Таке тісто для пиріжків виходить соковитим, довго не зачерствіє і підійде практично для будь-якої начинки, але найкраще буде поєднуватися з картоплею і печінкою, м’ясом, яблучним або вишневим джемом, згущеним молоком. Інгредієнтів знадобиться небагато:

  • e13dabccc6044efad63f90327f1a4be6 Тісто для випічки в духовці – пять найбільш вдалих рецептівпшеничне борошно — 600-700 гр;
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 100 гр;
  • молоко — 200 гр;
  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 50 гр;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Всипаємо в тепле молоко, дріжджі і половину цукру, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин — за цей час дріжджі повинні піднятися. Потім додаємо цукор, що залишився, сіль, розтоплене масло і яйця, змішуємо до однорідної маси. Додаємо борошно — дві третини відразу, третина поступово, постійно замішуючи тісто. Воно повинно вийде в’язким, липким і не дуже твердим. Залишаємо тісто в теплі на 2-3 години, щоб воно добре піднялося, розгортаємо в пласт товщиною близько 0,5 см, ділимо на частини необхідного розміру і формуємо пиріжки.

 

Для печива

Спробуємо розібратися, в чому ж криється секрет приготування смачного сирного печива. Для створення цього ароматного доповнення до святкового або повсякденного столу вам буде потрібно зовсім небагато сил, часу і компонентів. До останніх відносяться:

  • c74634f8718f63236ab8f9a8cd114235 Тісто для випічки в духовці – пять найбільш вдалих рецептівпшеничне борошно — 300 гр;
  • знежирений сир — 300 гр;
  • сметана — 200 гр;
  • цукор — 200 гр;
  • рослинне масло — 75 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 30 гр;
  • лимонний сік – 30 мл;
  • сода — 2 ч. л.;
  • сіль, ванілін, кориця, цедра — за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Крабовий салат з морською капустою

Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна, соди і горіхів в зручній посуді і за допомогою міксера до отримання однорідної маси. Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем і додаємо в отриману суміш, всипаємо борошно і соду, замішуємо тісто. Воно повинно вийде не надто крутим і добре ліпитися. З тіста можна сформувати кульки, краплі, кружечки, зірочки всіх форм і розмірів, як вам більше подобається. Викладаємо їх на застелений пергаментним папером деко і випікаємо до утворення рум’яної скоринки при температурі до 180 градусів. Перебувати в духовці печиво повинно 25-35 хвилин.

Готове печиво можна подавати зі згущеним молоком, варенням, медом — воно буде відмінно поєднуватися з будь-яким солодким доповненням.

Для еклерів

Ці маленькі тістечка — еклери — можна готувати з самою різною і смачною начинкою, але без правильно приготовленого тіста навіть начинка не зробить блюдо ідеальним. Тісто для еклерів вимоглива як до навичкам кулінара, так і якості продуктів, з яких знадобляться:

  • e0da753eef61a27c78940818e45e8f9f Тісто для випічки в духовці – пять найбільш вдалих рецептівпшеничне борошно — 100 гр;
  • вершкове масло — 75 г;
  • яйця — 3-4 шт;
  • вода — 200 мл;
  • цукор, сіль — за 2-3 гр (менше, ніж 0,5 ч. л).

Масло нарізаємо невеликими кубиками в металевій мисці, вливаємо воду, змішану з сіллю і цукром, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Всипаємо борошно одноразово, енергійно збиваючи суміш віночком, поки вона не перетвориться в кому. Перекладаємо в іншу велику посуд і даємо охолонути до кімнатної температури. Тепер найскладніше. Густо збиваємо яйця блендером і додаємо в тісто по 1 столовій ложці, швидко вмішуючи. Складність полягає в тому, що робити це слід, не перестаючи збивати інші білки. Коли все буде готово, формуємо еклери за допомогою кондитерського мішка, розрізаємо вздовж і начиняємо шоколадною, горіховою, вершковою начинкою або згущеним молоком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в духовці – запікаємо птицю з медом, апельсинами та яблуками

Тісто, приготоване за нашими рецептами, допоможе прикрасити будь-який стіл вишуканою смачною випічкою. Але це лише мала дещиця методик приготування, база, на основі якої Ви можете, при бажанні, поекспериментувати — збільшити або зменшити пропорції, додати або прибрати деякі інгредієнти.

Дякуємо за увагу та нових кулінарних звершень!

Загрузка...