Торт «Дамські пальчики»

Торт «Дамские пальчики»
Цей торт зроблений з відомого і однойменного печиво «Дамські пальчики», що готуються з заварного тіста у вигляді довгих паличок. В такому ось виконанні, в поєднанні кремів печиво набуває зовсім інший смак, випічка виходить більш досконалим і зачаровує неповторним смаком…

Ще по темі: Горіховий торт з шоколадом

Отже, щоб приготувати торт «Дамські пальчики» знадобиться:

    Для заварного тіста:

  • 2 склянки води;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 1/8 чайної ложки солі;
  • 300 грамів борошна;
  • 6 яєць.
    Для крему:

  • 500 грамів сметани;
  • 1 стакан жирних вершків;
  • 2 чайні ложки ванільного цукру;
  • 1 склянку згущеного молока;
  • 1/2 склянки цукрової пудри.
    Для шоколадної глазурі:

  • 4 столові ложки сметани;
  • 6 столових ложок цукру;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Більшість шеф-кухарів – чоловіки. Удома ж, як правило, біля плити довгі години простоюють жінки. Але як було б приємно прекрасній половині людства, якби хоча б зрідка їх чоловіки готували щось незвичайне — і радували своїх дам. Для цього не варто чекати якогось урочистої події, свято можна влаштувати в будь-який день.

Чудовим завершенням вечері може стати торт «Дамські пальчики». Цей десерт готується з трубочок з заварного тіста, начинений кремом, який використовується для приготування еклерів. Вони надають торту надзвичайний смак і текстуру, в той же час полегшують процес приготування.

В рецепт входить і шоколадна глазур, яку часто застосовують у кондитерських виробах. Розплавлений шоколад, яким прикрашають торт, твердне в холодильнику, виходить глазур, має ідеальну текстуру, вона буквально тане в роті. Смак торта шоколадний, яскравий, інтенсивний. Звичайно, доведеться походити по магазину, купити всі необхідні інгредієнти, витратити час на приготування, але всі зусилля того варті.

Загрузка...

Торт Дамські пальчики рецепт з фото

Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів. Розстеліть на деко пергаментний папір. Змішайте в каструлі середнього розміру воду, масло і сіль і доведіть до кипіння. Додайте всю муку відразу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопляні зрази з грибами

Налейте воду и добавьте муку

Змішайте все дерев’яною ложкою, поки не сформується кулька, своєрідний колобок. Постарайтеся ретельно вимішати борошно.

Смешайте все деревянной ложкой

Остудіть суміш протягом 5 хвилин. Далі починайте поступово її збивати віночком або за допомогою міксера, кухонного комбайна. Додайте яйця по одному.

Взбейте тесто миксером

Перекладіть тісто у великий кондитерський рукав і видавіть його смужками завдовжки 6-8 сантиметрів на деко.

Выдавите тесто полосками

Випікайте протягом 15-20 хвилин у попередньо розігрітій духовці.

Выпекайте в течение 15-20 минут

Змішайте сметану, згущене молоко, цукрову пудру і ваніль в кухонному комбайні з використанням насадки для збивання. Додайте вершки і при цьому продовжуйте збивати, поки крем не загусне. Таким чином, вона за консистенцією буде нагадувати сметану. Щоб цей процес відбувався швидше, заздалегідь охолодивши миску і насадка для збивання. Для цього просто поставте їх у холодильник на 10 хвилин. Крім того, використовуйте добре охолоджені сметану і вершки.

Готовим крем для торта

На дно рознімної форми розподіліть близько 1/2 склянки глазурі.

На дно формы распределите глазурь

Опустіть спечені тістечка «Дамські пальчики» в глазур.

Опустите пирожные в глазурь

Починаючи з країв форми, рівномірно розподіліть печиво по колу, по спіралі, переміщаючись до центру, у кілька шарів.

Распределите печенье по кругу

Чергуйте печиво з кремом, щоб заповнити форму цілком до самих країв. Переконайтеся, щоб не утворювалося пустот і «Дамські пальчики» щільно прилягали один до одного. Відкладіть залишився крем в невелику посуд.

Заполнить форму целиком

Остудіть отриману заготовку торта, принаймні, протягом декількох годин. Краще витримати його в холодильнику всю ніч. Це дуже важливо для того, щоб дати торту час для утрамбовування, утворення необхідної форми і охолодження. В іншому випадку він розвалиться при першій же спробі дістати його з форми.

За країв і зверху тортницы загорніть алюмінієвою фольгою, щоб не забруднити під час нанесення візерунків.

Заверните фольгой тортницу

Запустіть ніж або кулінарний шпатель з краю торта і акуратно відокремте його від рознімної форми. Переверніть торт верх дном на центр блюда і звільніть його від форми.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Овочеві голубці з грибами

Отделите торт от разъемной формы

Змастіть його зверху і з боків залишилися кремом.

Смажьте оставшимся кремом торт

Тепер приступаємо до приготування шоколадної глазурі. Охолодіть необхідні для неї складові. У маленькій каструлі збийте всі інгредієнти, крім олії. Поставте на вогонь і варіть, поки суміш не закипить. Продовжуйте кип’ятити протягом декількох хвилин, поки цукор не розчиниться і суміш не стане рідкою, сиропоподібну консистенції. Додайте і збийте масло.

Приготовить шоколадную глазурь

Зробіть з пергаментним або звичайного паперу подобу кондитерського мішка. Для цього просто загорніть папір у формі циліндра з невеликим отвором у вершини.

Сделайте из бумаги воронку

Налийте в нього гарячу глазур і, випускаючи її невеликими порціями через кінчик, прикрасьте торт. Пам’ятайте, що глазур при охолодженні твердіє. Тому потрібно працювати якомога швидше. Втім, у будь-який момент застиглу глазур можна знову розігріти.

Обережно зніміть з підставки алюмінієву фольгу. Хіба не здорово використовувати такий трюк, щоб отримати рівну глазур і зберегти форму торта!

Снимите с торта фольгу

Зверніть увагу, якою чистою і охайною залишилася поверхню страви. Звичайно, можете прикрасити торт так, як більше подобається.

Торт Дамские пальчики готов

Використовуйте всю свою уяву і отримуйте задоволення від приготування такого чудового десерту, як торт «Дамські пальчики».

Загрузка...