Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!

Загрузка...

Чи можна уявити повноцінне свято без смачного торта. Саме він прикрашає святковий стіл, уособлює унікальність і особливість події. З приготуванням і подачею тортів пов’язано безліч гарних традицій і легенд, адже це блюдо зародився в Індії за кілька тисячоліть до нашої ери, перетворилося в країнах близького сходу, де його смак був доповнений прянощами і фруктами, після чого потрапило на столи римських аристократів. Вони назвали кулінарну новинку просто – «круглий хліб», що на латині звучить як «торта». І не дивлячись на те, що сьогодні будь-який бажаючий може купити в продуктовому магазині готову солодкість, але приготовлений своїми руками торт в духовці з ними не зрівняється. Ми зібрали найпопулярніші рецепти, які допоможуть Вам створити справжній шедевр.

Просто і дуже смачно

Не багато знайдеться рецептів тортів в домашніх умовах, що поєднують в собі легкість і швидкість приготування, доступність інгредієнтів, чудовий зовнішній вигляд і смакові якості. Медовик – один з них. Щоб приготувати його, Вам знадобляться:

  • f95a38f68c7c28e2769d679e01ed1ede Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!пшеничне борошно вищого сорту – 4,5 склянки;
  • згущене молоко – 400 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • вершкове масло – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • мед – 75 мл;
  • сода – 2 ч. л.;
  • оцет – 1,5 ст. л.

Чверть усього вершкового масла перетирають з цукром в каструлі з товстим дном, додають яйця, мед і півсклянки борошна, вливають гашену оцтом соду, ставлять на повільний вогонь і помішують до візуального збільшення обсягу в два рази, потім знімають з вогню і додають борошно. З отриманого тіста формують вісім коржів товщиною близько полусантиметра, кожен запікають в попередньо розігрітій до 180-210 градусів духовці 5-7 хвилин.

Для запобігання висихання залишків тіста на час випікання коржа його прикривають вологим рушником.

Коли коржі будуть готові, можна приступати до приготування крему для домашнього торта. Решта 300 г вершкового масла розтоплюють на повільному вогні, після чого вливають згущене молоко, перемішують і залишають остигати. Одержаним складом у процесі складання торта ретельно промазують кожен корж, посипаючи крихтою, яку можна отримати, обрізавши нерівні краї коржів або запікаючи в духовці залишилося після їх приготування тісто.

«Імператор» солодощів

Назва торта «Наполеон» пов’язано, ймовірно, з його первісною формою – з’явилися на початку XX-го століття листково-кремові солодощі готували у формі капелюха-треуголки, яку носив знаменитий французький імператор. Сьогодні ж це блюдо – одне з найпопулярніших, хоч і набула звичну круглу форму. Щоб приготувати його в домашніх умовах, знадобиться наступне:

  • 03b235628d983a2cff942ed0ce3a74c8 Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!пшеничне борошно вищого сорту – 4 склянки;
  • жирна сметана – 250 мл;
  • вершкове масло – 800 г;
  • яйця – 8 шт.;
  • молоко – 1,5 л;
  • цукор – 300 р.

Масло топлять на повільному вогні і змішують з однією склянкою борошна. В іншій ємності два яйця збивають із сметаною, додають дві склянки борошна, ретельно вимішують не менше 10 хвилин і ділять на шість рівних частин. Кожну частину розкачують, змазують приготовленої спочатку сумішшю масла і борошна, потім складають стопкою і скручують рулетом, після чого прибирають в морозильну камеру на 12-14 годин, обернувши харчовою плівкою. По закінченні цього часу рулет ріжуть впоперек на 15-20 шматочків і знову прибирають в холодильник. Дістають по одному шматочку, розгортають на борошні до товщини близько 2 мм, краї вирівнюють тарілкою. Коржі для домашнього торта «Наполеон» запікають на папері для випічки в попередньо розігрітій до 200-220 градусів духовці. Час запікання складе всього кілька хвилин, поетом важливо постійно стежити за процесом, інакше можна пересушити блюдо.

Для приготування крему яйця збивають з цукром в густу піну, додають молоко і склянку борошна, після чого знову збивають. Готову суміш ставлять на вогонь і дають закипіти, постійно помішуючи. Чекають, поки суміш загусне, потім забирають з вогню і залишають на півгодини. В цей час топлять масло, що залишилося, після чого вливають у суміш і збивають міксером. Коржі, крім одного-двох, у процесі складання ретельно змащують кремом. Залишають на годину і злегка придавлюють, щоб страва осіло. Обрізають нерівності з країв, відстрочені коржі подрібнюють і використовують для присипки по всій зовнішній поверхні. Готовий торт залишають просочуватися кремом в холодильнику мінімум на 10 годин.

 

Вишуканий десерт

Якщо Ви плануєте приготувати невеликий десерт, оригінальний і вишуканий, то тортик «Графські руїни» ідеально підійде. Спекти його в домашніх умовах зможе навіть початківець кулінар, витративши при цьому зовсім небагато часу і інгредієнтів. До останніх відносяться:

  • ca9c4ceec2e15d5af495e4d9d9cfabff Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!пшеничне борошно вищого сорту – 1,5 склянки;
  • сметана середньої жирності – 3 склянки;
  • вершкове масло – 20 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 1,5 л;
  • цукор – 1,25 склянки;
  • цукрова пудра – 1 склянка;
  • какао – 1,5 ст. л.;
  • ванілін – 1 ч. л.;
  • сода -1,5 ч. л.;
  • оцет – 1,5 ст. л.

Яйця збивають зі склянкою цукру, додають склянку сметани і продовжують збивати, повільно всипаючи борошно. У готове тісто додають гашену оцтом соду, перемішують і прибирають в холодильник на півгодини. Потім від тесту відокремлюють третю частину, розкочують в корж і запікають 15-20 хвилин при температурі 170-190 градусів. У тісто додають столову ложку какао, ділять навпіл і випікають ще два коржі при тих же умовах.

Для приготування крему решту сметану, крім однієї столової ложки, збивають з цукровою пудрою і ваніліном. Після цього приступають до формування страви. Один темний і один світлий коржі ріжуть на фігурки хаотичної форми розміром не більше курячого яйця. Залишився недоторканим корж змащують кремом, а фігурки розташовують на ньому, попередньо вмочивши в крем.

Якщо після складання крем залишився, його додають до місця найбільшої «незграбності» профілю.

Залишилося покрити блюдо глазур’ю. Для цього в мисочці вершкове масло розтоплюють, додають решту цукор і сметану, пів-ложки какао і продовжують нагрівати, помішуючи, до повного змішування інгредієнтів. Теплу рідку глазур набирають у шприц і поливають нею торт. Готову страву прибирають в холодильник на 3-5 годин для завершення формування смаку і форми.

Приготувати торт в духовці зовсім не так складно, як багато хто думає. Головне – ентузіазм, уважність і віра в успіх!

Сподіваємося, Вам сподобалася ця стаття. Будь ласка, залиште відгук про неї, так ви допоможете нам стати краще або просто підніміть настрій своєю позитивною оцінкою.