Тушковане м’ясо в духовці рецепти приготування смачної страви

Сьогодні ми щодня готуємо м’ясо найрізноманітнішими способами. Але одними із самих корисних і найбільш популярних вважаються тушковану і запечене в духовці.

Саме вони дозволяють зберегти всі корисні речовини м’яса, а отже, в підсумку виходить корисний продукт без консервантів. При гасінні м’ясо розм’якшується і стає соковитим. Приготувати таким чином можна будь-яке м’ясо, головне при приготуванні враховувати його вид, яка частина використовується і невеликі поради в готуванні. Покрокове приготування допоможе зробити справжній кулінарний шедевр, який полюблять все.

Тушковане м’ясо в духовці можна зробити найрізноманітнішими способами. Але спочатку визначитеся, який вид м’яса ви збираєтеся приготувати. При покупці продукту зверніть увагу на його свіжість, в місці розрізу воно повинно бути вологе, щільне, злегка еластичне. М’ясний сік прозорий, червоний.

Загрузка...

Рецепт № 1. Тушкована свинина з картоплею

Нам потрібно:

  • свинина тушеная в духовкеСвинина (м’якоть) – 1 кг
  • Морковочка – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопелька – 1 кг.
  • Раст. масло – 80 гр.
  • Вода
  • Спеції

Приготування:

Свинину ріжемо на невеликі шматочки. Промиваємо під проточною водою і видаляємо зайву вологу.

Якщо ви використовуєте заморожену свинину, то пам’ятайте, що класти її у воді не можна, так як втрачаються вітаміни і корисні мікроелементи.

У форму для запікання наливаємо раст. масло, кладемо м’ясо і ставимо в духовку попередньо розігріти до 200°С на 20 хвилин.

Починаємо готувати овочі. Очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями, моєму моркву і також нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Готуємо картоплю, ріжемо не крупно.

По закінченні часу виймаємо ємність і кладемо до свинини овочі. Гарненько перемішуємо і ставимо назад запікати ще 10 хвилин.

Потім додаємо картоплю, спеції, ще раз ретельно перемішуємо і заливаємо водою.

Якщо хочете, щоб тушковане м’ясо з картоплею вийшло густіше, додавайте більше водички. А якщо погустіше, то менше. Воду рекомендується додавати гарячу, так як від холодної водички м’ясо буде жорстке.

Продовжуємо готувати нашу страву ще близько години не змінюючи температуру в духовці. Готову страву можна прикрасити свіжою рубаною зеленню.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

Таке м’ясо з картоплею просте в приготуванні, використовуються тільки доступні продукти, а в підсумку виходить ситна страва, ніжне й ароматне.

 

Рецепт № 2. Яловичина тушкована у вині

Нам буде потрібно:

  • говядина тушеная в вине в духовкеВирізка яловичини – 2 кг.
  • Олія олив. – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 6 шт.
  • Вино червоне – 1 ст.
  • М’ясний бульйон – 2 ст.
  • Чебрець і розмарин – по 3 гілочки.
  • Спеції

Приготування:

Розігріваємо сковорідку з олією. Поки воно нагрівається, м’ясо гарненько натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Чистимо і ріжемо кільцями цибулю, але не видавлюємо колечка. Коли масло досить зігріється, кладемо в сковороду розрізаний цибулю і смажимо до красивого золотистого кольору. Приблизно близько 1 хвилини. Потім кладемо іншою стороною їх і смажимо ще стільки ж.

Моркву ретельно миємо й ріжемо середніми кружечками. Нарізану морковочку відправляємо до цибулі. Обсмажуємо до придбання рум’яної скоринки. Коли всі овочі готові складаємо їх в окремій тарілці.

У сковороду вливаємо ложечку масла і кладемо туди підготовлене м’ясо. Смажимо з одного боку.

Вирізка обсмажується для того, щоб воно набуло скоринку, саме завдяки їй вона не втратить свою соковитість і залишить всі соки всередині.

Як тільки мяско стало рум’яне, перевертаємо і смажимо з іншого боку. Обсмажену яловичину переміщаємо в тарілку.

У сковорідку виливаємо бульйон і червоне вино. Все перемішуємо.

тушеная говядина в духовкеЯловичину перекладаємо в форму і заливаємо цим бульйоном. Вирізка повинна бути покрита наполовину бульйоном. Додаємо цибулю, моркву, гілочки розмарину і чебрецю.

Закриваємо форму кришкою і відправляємо в розігріту до 135°С духовку на 3-4 години.

Тривалість приготування залежить від шматка м’яса – якщо він менше двох кг, то готувати його потрібно близько 3 годин. Якщо більше двох кг, то час готування збільшуємо до чотирьох годин.

В готове м’ясо вільно проходить вилка. При проколюванні повинен виділятися прозорий сік.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Простий рецепт сосиски в листковому тесті в духовці – швидко і смачно!

Для цього варіанту приготування використовуйте яловичину, підійде будь-яка частина туші. Але потрібно пам’ятати, що всі частини туші різні по жирності і смаковими якостями. Парну яловичину краще не брати, так як після гасіння вона стане жорсткою. Мяско краще вибирати і купувати з жировими вкрапленнями. Тоді жир дасть соковитість і страва не буде сухим.

Таке тушковане м’ясо з овочами ідеально поєднується практично з будь-яким гарніром. Воно прекрасно підійде для святкового столу, порадує близьких на сімейній вечері. Приготування такої страви не займе багато часу, а в результаті вийде смачне, ситне, ароматне і ніжне страву.

Загрузка...