Варена картопля рецепт приготування в духовці

Нагодувати всю сім’ю недорого і ситно можна. Запечіть картоплю в духовці. Зробивши це за нижеперечисленному рецептом, ви отримаєте цілком смачна страва. До того ж, варена картопля в духовці легко готується. Мінімальний набір продуктів. Якщо подавати картоплю з різними соусами, то можна отримати різні на смак страви. Перейдемо до опису рецепта.

Відварну картоплю

39a1adde589b1f83d50e01e69ad51166 Варена картопля рецепт приготування в духовціІнгредієнти

  • картопля – 4 шт.
  • перець – за смаком
  • вершкове масло – 70 г.
  • сіль – за смаком

Необхідний посуд та інвентар

  • деко
  • каструлі – 2 штуки (маленька й велика
  • друшляк
  • лопатка кухонні
  • дошка для оброблення
  • ножик
  • паперовий рушників

Перейдемо до опису кожного кроку рецепта

  • Картоплю почистити спеціальною овочерізкою або ножиком. Картопля не повинен містити залишки шкірки і оченята.
  • Сполоснути під струменем води.
  • Порізати на невеликі брусочки.
  • Взяти велику каструлю.
  • Налити води.
  • ab2b6cc59d889cd0935bcf35833e1c02 Варена картопля рецепт приготування в духовціПосолити і закип’ятити воду.
  • Покласти в каструлю з водою картоплю.
  • Варити протягом 7 хвилин.
  • Злити воду через друшляк.
  • Покласти картоплю на паперовий рушник і дати обсохнути.
  • Взяти маленьку каструлю.
  • Покласти на дно масло вершкове.
  • Картопля посипати перцем і посолити.
  • Нагріти духовку до 200 градусів.
  • На деко налити розтоплене масло.
  • На олію покласти картоплю.
  • Поставити в духовку і запекти 45 хвилин.
  • Через 25 хвилин перевернути шматочки картоплі на іншу сторону.
  • Через 20 хвилин картопля буде золотою. Можна подавати на стіл.
  • Картопля запечена в духовці готується (разом з підготовкою продуктів) 1 годину і 15 хвилин. Загальна кількість порцій – 4. Якщо ви відчуваєте труднощі у підрахунку виходу страви, то знайте, рецепт припускає 1 картоплю на 1 людину. Замість вершкового масла страву можна присмачити олією.

    Блюдо виходить смачнішим, якщо перед подачею посипати сиром картопля або зеленню.

    Як гарнір, таку картоплю дуже смачний. Його можна подавати з м’ясом (котлетами, сосисками, куркою) або з соусом (часниковим, сирним, томатним).

     

    Соуси для картоплі

    Відварна картопля дуже смачна з томатним соусом. Його приготування складається з 8 етапів.

  • Беремо помідори.
  • Видаляємо шкірку з помідорів.
  • Дістаємо наступні продукти: часник, цибулю і дрібку перцю (червоного).
  • За допомогою блендера перетираємо підготовлені продукти.
  • Ставимо суміш в каструльці на вогонь.
  • Добре прогріваємо (але не кип’ятимо).
  • Перемішуємо при підігріві.
  • Подаємо на стіл з картоплею.
  • Пікантна картопля виходить з часниковим соусом. Етапи приготування

    5f0c1446a5cc5a667a3c41e14d0d7340 Варена картопля рецепт приготування в духовці

  • Беремо для соусу майонез, сметану (у рівних кількостях), зелень (1 пучок) спеції (на свій смак).
  • Перемішуємо в тарілці до однорідного стану.
  • Поливаємо зверху відварну картоплю.
  • Сирний соус готується з допомогою мікрохвильової печі. Рецепт наступний

  • Беремо сир (200 г).
  • Кладемо його в тарілку.
  • Розминаємо виделкою.
  • Додаємо сметани (100 р.).
  • Солимо (щіпка).
  • Ставимо в мікрохвильову піч (час – 3 хвилини).
  • Дістаємо і перемішуємо масу.
  • Ставимо в піч (час – 4 хвилини). За консистенцією соус повинен бути схожий на густу сметану.
  • Залишаємо в кімнаті на 30 хвилин. Соус настоїться за цей час.
  • Можна покласти в сирний соус улюблені трави: базилік, петрушка, кріп.

    Картопля багата калієм, завдяки чому процеси обміну в організмі протікають правильно, зайва рідина не затримується, вся судинна система ставати здоровішими. Амінокислоти, мінерали, вуглеводи і вітаміни картоплі роблять його цінним у харчуванні продуктом.

    Секрети приготування для господині

    807b69d7e0c1e5c790d5794deb849f7b Варена картопля рецепт приготування в духовціХороша господиня повинна знати деякі секрети приготування картоплі:

  • Для збереження максимальної кількості вітамінів, варіть овочі, не накриваючи кришкою. При цьому картоплю кладіть у киплячу рідину. Краще готувати овочі не очищеними.
  • Молода картопля почистится легше, якщо спочатку покласти її на 20 хвилин у холодну воду з сіллю (чайна ложечка).
  • Якщо додати в каструлю з картоплею 2 ложки огіркового розсолу, то овочі не розваряться.
  • Прискорити процес приготування картоплі можна. Досить лише покласти в каструлю з картоплею трохи вершкового масла. Крім цього, картопля буде смачнішою.
  • Щоб шматочки картоплі не прилипли один до одного в духовці, потрібно добре їх промити під водою і обсушити на рушнику.
  • Кухарі стверджують, що якщо додати в блюдо розмарин, то воно придбає насичений аромат і пікантний смак.
  • Смак картоплі буде насиченою, якщо покласти в неї часник або лист лаврушки.
  • Щоб визначити готовність картоплі потрібно проколоти його ножем. Інструмент легко входить, значить, овочі готові.
  • Приємного апетиту!