Варена курка в духовці до золотистої сирною скоринкою

Загрузка...

Якщо у вас дружна сім’я, обожнює курятину, то варена курка в духовці стане улюбленим щотижневим стравою. Звичайно, найчастіше таку курочку подають на свято або до приходу гостей, але якщо у всіх членів сім’ї апетит хороший, її можна готувати кожні вихідні і подавати з різноманітними гарнірами. Смачно виходить з гарніром з картоплі, рису, гречки, перловки, макаронів, квасолі, сочевиці і т. д.

Варена курка в духовці

87ba0cddf028c2ad24a09f1df883ad2d Варена курка в духовці до золотистої сирною скоринкоюЗараз в супермаркетах продаються як просто охолоджені, так і заморожені тушки. У охолодженої, а потім приготовленої, смак буде краще, ніж у попередньо замороженої. Кухарі рекомендують купувати саме таку тушку, та пожирніше. Мінімум на 1,5 кг, а краще 2 кг.

Якщо ви купили домашню курочку — вона вийде найсмачнішою. Як правило, її продають вже обробленої. Залишиться тільки промити, підготувати і варити, потім смажити у духовці. Але вона готується на 30 хв. довше.

Те, що ви попередньо зваріть курку, зробить її м’ясо ніжним і соковитим. Додавання у воду цибулини, додасть їй аромат. Нашпигувавши курочку часником і лавровим листом, ви додасте їй пікантного смаку. До того ж при варінні піде зайвий жир, значить, у курки буде менше кілокалорій, що заспокоїть, що стежать за фігурою жінок. Їжте на здоров’я.

 

Запечена в духовці курочка з хрусткою сирною скоринкою виглядає дуже апетитною. Так і хочеться розламати її руками і насолодитися ніжним смаком, вдихнути, збудливий апетит, м’ясний аромат зі спеціями. Не відкладайте в довгий ящик. Якщо хочеться спробувати зварити, а потім запекти цілу курку, зробіть це прямо сьогодні!

779d22452e6dfa07a545a5354c41bd06 Варена курка в духовці до золотистої сирною скоринкоюНеобхідні інгредієнти

  • 1 шт. велика курка (приблизно 1,5-2 кг)
  • 1 або 2 шт. великі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 гр. твердого сиру улюбленого сорту
  • більше половини чайної ложки чорного меленого перцю
  • 100 гр. вершкового масла або 100 гр. 20% сметани для змащування курки
  • 1,5 чай. лож. солі
  • ½ Пучка петрушки
  • 4 шт. лаврового листа

Покрокова послідовність

  • Візьміть каструлю, в яку вільно входить курка. Налийте в неї холодну воду. Поставте на великий вогонь і нехай вода закипить. Акуратно укладіть в окріп, попередньо промиту курку. Нехай вариться від 40 до 45 хв. Тепер обережно виймайте її з бульйону. Так, щоб не відвалилося крильце або ніжка.
  • 5cec5adce075c65f41713c91318b0228 Варена курка в духовці до золотистої сирною скоринкоюВмикайте духовку. Коли курка трохи охолоне, натріть її сумішшю перцю з сіллю. Нашпигуйте шматочками часнику і лавровим листом. Робіть це акуратно, щоб шкіра не ушкодилася.
  • Всю курку змащуйте ретельно маслом або сметаною на свій смак. На деко укладайте вгору ніжками (на спинку). Ставте в духовку. Запікати її потрібно при розігрітій до 200 або 220 градусів духовці від 30 до 40 хв.
  • Коли курочка виділить сік, витягуйте її періодично з духовки і поливайте їм зверху, з боків, скрізь. Потім налийте ½ склянки холодної води і додайте її на деко. Нехай закипить. Через 5 або 10 хв. після цього, витягайте курку на деко з духовки.
  • Тепер зверху курку посипте натертим сиром і запікайте хвилин 5, поки не побачите, що сирна скоринка стала золотистою. Після цього остаточно витягайте курку з духовки.
  • Викладайте курятину на велике блюдо. Можна на блюдо з гарніром. І полийте утворився на деку соусом, хай просочиться.
  • Петрушку дрібно наріжте і посипте зверху прикрасьте.
  • Відварна курка з апетитною сирною скоринкою, приготовлена до необхідної кондиції у духовці, вийшла чудовою. Подавайте її до гарніром з картоплі та інших овочів, рису, гречки, можливо, рагу з квасолею, локшині або макаронів, іншому.

    Відрізайте кожному по ласого шматочка, приємного апетиту!