Виберіть свій рецепт запіканки з макаронів в духовці

Кулінари незаслужено ігнорують макарони, воліючи їм м’ясні страви, гарніри, салати. Беремо сміливість стверджувати, що, спробувавши запіканку з макаронів, приготовлену по одному з наших рецептів, вони переглянуть свою думку.

Добре пропеченная запіканка з золотистою скоринкою, приховує ніжні, унікальні відтінки смаку, не залишить байдужим жодного гурмана. Ось декілька методик приготування і корисних порад, завдяки яким Ви зможете підібрати рецепт запіканки з макаронів в духовці в точній відповідності зі своїми кулінарними пристрастями.

«Студентський десерт»

Одним з найпростіших рецептів, що відрізняються також дешевизною компонентів і швидкістю приготування, є рецепт запіканки з макаронів і збитих з цукром яєць. Для приготування такої страви нам знадобляться:

  • b776c818457afead653817325d168462 Виберіть свій рецепт запіканки з макаронів в духовцімакарони-спіралі – 200 гр;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • молоко – 300 гр;
  • цукор – 100-150 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – 1 ч. л;
  • ванільний цукор, цукрова пудра – за смаком.

Спершу слід макарони відварити на повільному вогні в 1 л підсоленої води і ретельно промити. Переконавшись, що вся вода стекла, викладаємо макарони в глибокий лист, розподіляючи серед них невеликі шматочки вершкового масла. Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до утворення густої білої піни, після чого змішуємо зі злегка підігрітим молоком і теж вливаємо на деко. Суміш повинна заповнити всі проміжки між макаронами. Ставимо деко в попередньо прогрітий до 180-220 градусів духовку на 20-25 хвилин, сигналом готовності страви послужить освіта оранжево-золотої скоринки. Як тільки це станеться, потрібно вимкнути вогонь, але діставати запіканку ще рано – вона має дійти в духовці протягом 5-10 хвилин. По закінченні цього часу запіканку дістають, ріжуть на порції і посипають їх цукровою пудрою.

Яєчна запіканка

Приготувати швидкий вечерю для нежданих гостей або просто побалувати себе і своїх домашніх смачним блюдом з макаронів можна за допомогою таких продуктів:

  • c28324ebb9d70a55b31fd25dcbcd5ff9 Виберіть свій рецепт запіканки з макаронів в духовцімакарони-спагетті – 150 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • вершки – 1 ст. л.;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • рослинна олія – 1 ст. л;
  • коріандр, розмарин або суміші з ними – 0,5 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Кладемо спагетті в киплячу воду і, помішуючи, варимо на повільному вогні до повної готовності, після чого відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки вся вода стече. Яйця змішуємо з вершками, додаємо дуже дрібно нарізану зелень, протертий часник, спеції, сіль і перець. Добре збиваємо суміш до отримання однорідної маси. Спагетті рівномірно розподіляємо в змащеній маслом формі для запікання (краще скористатися квадратної керамічної глибокою формою), вливаємо яєчну суміш. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин – за цей час маса повністю схопиться, але не зачерствіє. Готову запіканку виймаємо відразу після вимкнення духовки, подаємо до столу теплим.

 

Для ситного обіду

Пропонуємо досить складний рецепт запіканки з макаронів, який дозволить приготувати особливе, дивно страва, здатна стати справжнім прикрасою святкового столу. Список необхідних інгредієнтів включає наступне:

  • bcd3119a1e3407db4bfd48fb2ece8ddb Виберіть свій рецепт запіканки з макаронів в духовцімакарони-ріжки – 400 гр;
  • фарш (яловичий, курячий або индюшиный) – 600-700 гр;
  • печериці – 200-300 гр;
  • твердий сир – 200-300 гр;
  • помідори – 5-6 шт. (невеликих);
  • цибуля – 1-2 невеликі цибулини;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • пшеничне борошно – 100 гр;
  • вершкове масло – 100 гр:
  • рослинне масло – 20 мл;
  • молоко – 1 л;
  • зелень, спеції, сіль, перець – за смаком.

Цибулю і гриби необхідно дрібно нарізати і злегка обсмажити, після чого додати фарш і обсмажити все разом. Вимкнути вогонь, додати сіль, перець, спеції, нарізані дрібними кубиками 2-3 томати. Протушкувати протягом 10-15 хвилин на повільному вогні. Цього часу буде досить, щоб відварити ріжки до повної готовності в підсоленій воді з додаванням олії.

Тепер потрібно приготувати соус. Для цього змішуємо розтоплене вершкове масло з борошном і обсмажуємо, помішуючи. Потроху вливаємо тепле молоко, продовжуючи інтенсивно розмішувати суміш, доводимо до кипіння і варимо до придбання консистенції сметани, після чого знімаємо з вогню, солимо, додаємо протертий часник.

Ставимо розігріватися духовку. На змащене маслом глибоке деко (для зручності можна вистилати його фольгою) викладаємо ріжки і рівномірно покриваємо їх половиною соусу. Після цього викладаємо суміш фаршу, грибів і овочів, розрівнюємо і заливаємо соусом, що залишився. Ріжемо кружечками залишилися томати і рівномірно розкладаємо на майбутній запіканці, посипаємо тертим сиром.

Тепер можна запікати. Лист повинен знаходитися в духовці близько 20 хвилин при температурі 180 градусів або (для більш щільного скоринки) 15-18 хвилин при температурі 200 градусів. Золотистий колір буде свідчити про готовність страви.

Як Ви бачите, на основі макаронних виробів можна створити дуже різні запіканки, але всі вони відмінно вгамують голод і порадують своїм незабутнім смаком.