Відкритий пиріг з листкового тіста

458a32a06ece06ea6f96ddd5fa606b65 Відкритий пиріг з листкового тіста
Погодьтеся, що в цьому пирозі помітні обриси всіма улюбленої піци. Інакше, цю випічку можна перейменувати і подати як фруктова піца, чим викличе не менший фурор. У будь-якому випадку, якщо вирішили здивувати близьких або друзів, відкритий пиріг з начинкою буде в самий раз і без уваги точно не залишиться…

    Інгредієнти:

  • 300 р. бездріжджового листкового тіста
  • 1/2 склянки рубаних волоських горіхів
  • 3-4 шт. кислих яблук
  • 6 ст. ложок цукрової пудри
  • 1 ч. ложка кориці

Рецепт приготування яблучного пирога з пісочного тіста

1. Яблука бажано використовувати твердих сортів. Спочатку необхідно їх промити, просушити кухонним рушником, поділити, вирізати серцевину і нарізати тонкими скибочками.

2. Тісто потрібно злегка розкачати і нарізати прямокутником, приблизно завширшки 10 см, в довжину 30 см, можливі відхилення на пару сантиметрів, це не страшно.

0f5386daf071c55245b147fb9bb0cf7a Відкритий пиріг з листкового тіста

3. На нарізане тісто викласти рівними рядами, у вигляді луски, часточки яблук. Так щоб з країв тесту залишалося пів сантиметра вільного місця. Поверх яблук щедро посипати дрібно рубаними волоськими горіхами і корицею.

0e274f1cc00b6edf09147e3808fb66b3 Відкритий пиріг з листкового тіста

4. Розігріти духовку до 180-200 градусів. Випікати пиріг з листкового тіста близько 20 хвилин до рум’яного кольору. По готовності дати трохи охолонути і можна подавати до чаю.

Як бачите, рецепт яблучного пирога простий не тільки складом продуктів, але і процесом приготування і по часу максимум займе не більше 40 хвилин.