Випічка з сиру в духовці — смачні ласощі для всієї родини

Сир — універсальний продукт. З нього можна приготувати величезну кількість солоних страв, солодкої випічки та десертів і все це легко готуватися, недорого коштує і дуже смачно. Зараз розглянемо деякі базові рецепти випічки, за допомогою яких молоді господині навчаться робити смачні солодощі. Ну а досвідчені господині зможуть внести свої доповнення і дивувати гостей фірмовим солодким блюдом.

Найзнаменитіша випічка з сиру – запіканка з родзинками

7fa3a785bba2918af2ef59485265f5e0 Випічка з сиру в духовці   смачні ласощі для всієї родиниЩоб її приготувати, потрібні наступні продукти:

  • сир – 0,5 кг
  • молоко – 200 гр.
  • цукор – 70 гр.
  • манка – 50 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – щіпка
  • родзинки – 200 гр.

Включаємо духовку на 180 градусів і приступаємо до приготування сирної маси. Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків і поміщаємо в різні ємності. У миску з жовтками кладемо цукор і гарненько збиваємо, потім манку, сир та родзинки, перемішуємо. Потім вливаємо молоко і в останню чергу додаємо білки, збиті з дрібкою солі. Готову масу наливаємо на деко, змащене маслом і посипаний борошном. У духовці наша запіканка повинна знаходитися 30 – 35 хвилин.

Потримайте готову запіканку хвилин десять в листі, поза духовки і перекладіть на блюдо.

 

Якщо залишите охолоджуватися в листі, запіканка може придбати смак металу, що не дуже приємно.

Готову запіканку можна вживати з домашньою сметаною або будь-яким фруктовим соусом.

Наприклад, полуничним – на склянку полуниці потрібно 100 гр. цукру, 15 гр. крохмалю, цедра лимона і щіпка кориці. Полуницю розітріть з цукром, додайте крохмаль і нагрійте. Додайте корицю і цедру лимона, подавайте до сирній запіканці охолодженим.

Приємного апетиту!