Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Загрузка...

Випічка з лимоном завжди привертала увагу кулінарів. Такі десерти в міру приторні, мають освіжаючий смак. Контраст між кислим і солодким робить будь-лимонний пиріг кулінарним шедевром, де неповторну родзинку надає особливий цитрусовий аромат. 49a92e94e0d4c2b0d0ffc8048166bb4a Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Особливості та популярність лимонних пирогів

Лимонний смак, який дає цедра або сік, часто присутня в будь випічці: фруктово-ягідних або сирних десертах, кексах або бисквитах. Але лимонні пироги з насиченим цитрусовим смаком займають далеко не останнє місце у кондитерів і популярні в усьому світі. Вибір таких десертів просто величезний: пироги, торти, кекси, рулети.

Найбільш затребуваними серед професіоналів та любителів є саме рецепти лимонного пирога. Вони смачні, нескладні у виконанні, готуються з будь-якого тіста (пісочне, дріжджове, листкове, бісквітне). В начинку для таких десертів йде терта лимонна цедра, свіжий сік або перемеленная м’якоть самого лимона.

c25c16c2a179b139cf8b54dd6b59b59b Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Відкритий або закритий пиріг, з часточками цитруса або солодким лимонним кремом — будь-який обраний варіант десерту буде незрівнянний. Головне, запастися свіжими лимонами, терпінням, хорошим настроєм.

Прості лимонні пироги швидкого приготування

Часто часу на випічку не вистачає, а побалувати себе лимонним десертом хочеться. Тоді знадобляться варіанти пирогов без випічки або рецепти для мультиварки, що значно спростити підготовку.

c0899154ca6b7ac5cde7947ba6bdec62 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Мексиканський лимонний пиріг з печива

Найпростіший рецепт лимонного пирога для ледачих придумали мексиканці. Кілька хвилин роботи з вечора, а вранці вже можна ласувати чудовим десертом під чашечку ароматної кави.

Необхідні інгредієнти:

  • концентроване молоко — 1 банка;
  • згущене молоко — 1 банка;
  • лимон — 1 шт.;
  • печиво — 500 гр.

aefa97aeb84f583078f504f488e99b4b Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

Необхідно використовувати лимон дуже великого розміру. Для основи пирога краще використовувати сухе печиво на подібності «Ювілейного».

Концентроване і згущене молоко з банок змішати докупи в мисці.

З лимона ретельно вичавити сік, додати до молочної маси. Все розмішати, це і буде крем для десерту. Природно, молоко згорнеться, але для даного рецепту це нормально.

Готувати торт у будь формочці, попередньо застеливши її фольгою. На дно викласти шар печива, зверху — товстий шар крему. Чергувати шари подібним чином до тих пір, поки не закінчиться крем.

Дати пирогу настоятися мінімум 8-12 годин в холодильнику.

Ароматний лимонник з мультиварки

Свій ні з чим не порівнянний аромат лимонний пиріг в мультиварці набуває завдяки цедрі. Ця різновид кексів готується швидко і просто завдяки тому, що вручну всі інгредієнти необхідно тільки змішати, а решта справа за мультиварка.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно — 250 гр;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 150 гр;
  • масло — 150 гр;
  • лимон — 1 шт.;
  • розпушувач — 2 ч. ложки.

4bd759d3b636288d9384b0f67ef19311 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

У глибокій мисці збити в солодку пишну масу м’яке вершкове масло з цукром. Найкраще робити це блендером. Додати до суміші яйця. Вводити яйця по 1 шт., щоразу старанно перемішуючи інгредієнти до однорідності.

Лимон ретельно вимити під гарячою водою. Всю шкірку цитруса натерти на дрібній тертці. Висипати цедру в тісто. Залишився лимон розрізати навпіл і з ½ видавити весь сік до інших компонентів. Все добре перемішати.

Борошно для кексу просіяти, а потім з’єднати її з розпушувачем. Додати борошно в тісто і знову все перемішати. Міксер можна замінити на ручний віночок або лопатку.

Мультиварочную чашу намазати маслом і вилити туди тісто. Випікати лимонний кекс 1 годину на режимі «Випічка».

Остиглий пиріг можна полити лимонною глазур’ю. Для цього з решти половинки лимона вичавити сік і розвести в ньому цукрову пудру. Такий сумішшю залити зверху лимонник.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачно

Рецепти пісних лимонних пирогів

На відміну від наших предків, зараз у дні православного посту можна не відчувати себе обділеним в харчуванні. Завдяки наявності безлічі різноманітних продуктів пісні страви можуть бути дуже поживні і корисні. З них готуються не тільки гарячі страви, солодкі десерти.

Дріжджовий пиріг з начинкою

Смачний пиріг з лимонною начинкою без яєць і молочних продуктів порадує в дні посту своєю легкістю. А начинка з лимонів зробить десерт помірно-солодким.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно — 5 склянок;
  • масло пісне — 3 ст. ложки;
  • лимон — 2 шт.;
  • цукор — 2 склянки + 2 ст. ложки;
  • вода — ½ ч. ложки;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • дріжджі — 10 гр.

1ea3600ab702882bda5577b2496188f8 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

Воду нагріти, розчинити в ній 2 ст. ложки цукру. Розпушити в солодкій воді дріжджі, всипати до них 2 склянки борошна, попередньо її просіявши. Розмішати тісто, а потім поставити опару підходити в теплому місці.

Коли опара збільшиться в обсягах, обім’яти його руками, додати сіль і борошно. Влити масло, добре вимішувати тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Залишити його для другого підходу.

Вимиті лимони подрібнити м’ясорубкою, а потім змішати масу разом з залишками цукру. Дати начинці трохи настоятися.

Підійшло тісто розділити на 2 частини, кожну з яких розкачати в пласти потрібного розміру.

Викласти на деко частину тіста. Зверху рівномірно залити лимонною начинкою, потім накрити другим пластом. Випікати пиріг близько 60-70 хвилин при 180-200°С.

Цитрон з хрусткою скоринкою

Усі ласуни, а також любителі випічки навіть в суворі пости можуть побалувати себе і приготувати пісний лимонний пиріг, не порушуючи при цьому жодних правил.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно — 3 склянки;
  • масло рослинне — ½ склянки;
  • цукор — 1 склянка;
  • лимон — 1 шт.;
  • сода — 1 ч. ложка.

e86103dff2ab2e47297518703f37e9b1 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

Цитрус промити, обов’язково обдати окропом. Нарізати його на 2-4 частини і видалити кісточки. Подрібнити весь лимон з допомогою блендера або м’ясорубки.

У миску влити рослинне масло, всипати цукор і дати йому розтанути. Додати подрібнений лимон, додати соду. Всі продукти добре перемішати. Завдяки соді маса повинна пінитися і вийти пишною.

Просіяти в миску борошно, змішати всі інгредієнти. Замісити гладке, еластичне тісто. Потім розділити його навпіл. Одну частину на час прибрати в холодильник. Форму для випічки змастити маслом. Викласти в неї тісто і розрівняти його.

Злегка охолоджену частину тіста перетворити в крихту. Можна перетерти його руками або настругати на крупній тертці.

Отриману крихту викласти поверх гладкого шару тесту.

Пісний пиріг випікати 25-30 хвилин при 200°С.

Рецепти пісочних лимонних пирогів

Найсмачніший лимонний пиріг — це пісочний десерт з густим лимонним кремом. Його готують кулінари всього світу, т. к. поєднання лимонного мусу і ніжного пісочного тіста не залишає байдужим нікого.

Лимонний пиріг з меренгою

Тришаровий кулінарний шедевр під пишною білкової шапкою при найближчому розгляді виявляється пісочної основою з лимонним киселем і збитими білками. Але адже всім давно відомо, що все геніальне — просто!

Хочете щось цікаве?
завантаження…

Тісто:

  • борошно — 180 гр;
  • маргарин — 150 гр;
  • жовтки — 2 шт.;
  • вода — 2 ст. ложки;
  • сода — ¼ ч. ложки.

Начинка:

  • вода — 400 мл;
  • лимон — 1 шт.;
  • цукор — 80 гр;
  • жовтки — 2 шт.;
  • масло — 40 гр.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курячі стегенця з картоплею в духовці: рецепт і корисні поради.

Шапка:

  • білки — 3 шт.;
  • цукор — 4 ст. ложки.

9d754e39c8dde959a8eacce5d487e1d4 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

В якості основи для пирога приготувати звичайне пісочне тісто. Твердий маргарин настругати або крупно натерти. Просіяне через сито борошно змішати з жиром. В отриману крихту вбити жовток, влити воду і всипати гашену оцтом соду. Замісити пісочне тісто.

Тісто розкачати, а потім застелити їм дно форми для випічки. Відправити в холодильник на 15-20 хвилин.

Розігріти духовку до 180°С. Випікати основу для пирога 25-30 хвилин.

Цитрусовий фрукт ретельно вимити. Зчистити з нього шкурку, а з м’якоті повністю вичавити сік.

Розчинити у воді цукор, влити туди сік лимон, додати цедру. Довести воду до кипіння і варити 6-8 хвилин.

Прибрати вже непотрібні шкурки, а в лимонний відвар додати крохмаль і варити сироп до загустіння. Щоб уникнути грудочкою, крохмаль попередньо розлучатися невеликою кількістю води і потім вливається в лимонний настій.

Дати начинці добре охолонути. Потім підмішати до неї розм’якшене масло і вбити жовтки. Все добре розтерти до однорідності.

Викласти начинку в випечену пісочну основу. Розрівняти зверху і відправити на холод до повного застигання лимонного мусу.

Білки збити в тугу піну. При збиванні поступово додавати цукор. У результаті повинна вийти туга білкова маса — меренга.

На остиглий пиріг довільною формою викласти меренгу і запікати 10 хвилин до злегка-рум’яного кольору в духовці при 150°С.

Шоколадно-лимонний пісочний пиріг

Будь-лимонний пиріг з пісочного тіста можна збагатити додатковими смаками. Шоколад з мигдалем чудово поєднуються з цитрусом і доповнюють один одного. Такий пиріг стане чудовим ліками від поганого настрою.

Необхідні інгредієнти:

  • яйце — 6 шт.;
  • борошно — 150 гр;
  • цукор — 200 гр;
  • масло — 75 г;
  • какао — 20 гр;
  • мигдаль — 30 гр;
  • вершки — 150 мл;
  • лимон — 2 шт.;
  • шоколад — 50 гр.

d5bef7d5cddc7631137449ab1290b41a Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

Пісочне тісто з мигдалем виходить більш насиченого смаку. Для цього ядра горіха подрібнити блендером до стану борошна.

1 яйце 50 гр цукру ретельно збити. Додати до них розм’якшене масло або маргарин розтерти дочиста. Всипати мигдаль і перемішати.

Просіяне борошно з какао-порошком додати до яєчно-масляної суміші і замісити пісочне тісто. Воно повинно вийти м’яким, але не тугим.

По дну форми розподілити шоколадний шар тіста, роблячи невеликі бортики з боків.

Охолоджувати форму з тестом близько півгодини.

Духовку розігріти до 180°С. У підготовлену пічку виставити форму і випікати пісочну основу близько 20 хвилин. Потім дати коржу охолонути.

У лимонів з допомогою дрібної терки зняти всю цедру. З м’якоті вичавити сік, щоб вийшло 10 мл.

Збити в пишну піну 4 яйця, 1 жовток, 150 гр цукру. Потроху влити до них 30% вершки, продовжуючи збивати яйця. Влити сік і всипати лимонну цедру. Все добре змішати.

Отриману начинку вилити в шоколадний корж. Не варто переживати за рідку масу, оскільки в процесі випікання начинка загусне. Випікати торт ще 40-45 хвилин.

Шоколад настругати і прикрасити їм остиглий пиріг.

Святкові пироги з лимонним настроєм

Трохи фантазії, і звичайний день перетворитися на свято. А ще яскраві, соковиті і ароматні пироги з лимоном для великих і маленьких урочистостей подарують незабутній розкішний цитрусовий смак.

Карколомний пиріг з лимонним курдом

Лимонний курд — заварний крем на фруктовій основі. Класичне поєднання бісквіту з заварним кремом ніколи не застаріває.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в сметані в духовці – соковите, рум'яне і апетитне блюдо.

Тісто:

  • борошно — 350 гр;
  • яйця — 4 шт.;
  • масло — 230 гр;
  • цукор — 300 гр;
  • йогурт — 130 мл;
  • молоко — 120 мл;
  • розпушувач — 2 ч. ложки;
  • цедра лимона — 3 ч. ложки.

Крем:

  • лимони — 5 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 250 гр;
  • масло — 190 гр.

b9e9a4db84c31b2dedcb95dd1c342622 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

У посуді з товстим дном першим готується крем. Нарізане на шматки масло, цукор і яйця скласти в посуд. Натерти цедру усіх лимонів, з м’якоті вичавити сік. Повинно вийти близько 250 мл соку.

На маленький вогонь поставити посуд і нагрівати всі інгредієнти, постійно помішуючи віночком. Яйця повинні взбиться, а масло поступово танути. Згодом маса повинна густіти.

Коли почнуть з’являтися лопающиеся бульбашки, крем зняти з вогню. Масу процідити, щоб позбутися від цедри і зсілого білка. Гладкому і однорідного соусу дати охолонути.

Поки курд остигає, зайнятися приготуванням бісквіта.

Борошно з розпушувачем просіяти. М’яке масло збити з цукром до білого стану. Поступово в масляну суміш вводити яйця, ретельно перемішуючи після кожного вбивання.

Додати цедру лимона, влити йогурт, всипати борошна½. Перемішати всі інгредієнти.

Постійно збиваючи, влити молоко, а потім додати борошно.

З отриманого тесту необхідно випекти два бісквітних коржа. Печуться вони 40 хвилин при 180°С.

Кожен бісквіт остудити і перерізати навпіл. Далі формувати торт: кожен корж щедро змащувати лимонним курдом. Чотиришаровий бісквіт прикрасити физалисом.

Сирно-лимонний пиріг

Сирна складова в десерті дає йому можливість випередити всіх своїх «конкурентів» по калорійності. Так що стежити за фігурою стає ще смачніше і простіше.

Необхідні інгредієнти:

  • сир — 250 гр;
  • лимон — 1 шт.;
  • цукор — ½ склянки;
  • борошно — ½ склянки;
  • яйця — 3 шт.;
  • сода — ¾ ч. ложки.

8a0db8a5c20143180f920293ca2e7a10 Як приготувати найсмачніший лимонний пиріг: рецепти, пісочне тісто, начинка

Як приготувати:

Вимитий лимон нарізати на 6 частин, а потім подрібнити блендером разом з цедрою. Додати до нього сир, цукор і вбити всі яйця. Ретельно змішати інгредієнти.

Всипати борошно з содою, і замісити гладке однорідне тісто. Вилити тісто у форму для випічки і відправити в духовку при 180°С на півгодини.

Готовий пиріг присипати пудрою і прикрасити на свій розсуд.

Секрети приготування смачних пирогів лимонних

Вже нікого не здивуєш рецептами тортів. Але лимонний пиріг — нестандартний десерт з контрастним поєднанням кислого і солодкого.

Доданий лимон може до невпізнанності змінити знайомий рецепт.

Але декілька рад буде корисно дізнатися навіть досвідченій господині:

  • Ніколи не нехтуйте ретельним промиванням фрукта, адже використовується в кулінарії цедра лимона може стати джерелом отруєння. Тому обливання цитруса окропом має стати золотим правилом.
  • Процедура з окропом, а також 5-хвилинне кип’ятіння фрукта перед подрібненням в блендері або м’ясорубці зробить начинку більш ніжною і однорідною.
  • Завжди слід пам’ятати, що біла прошарок під цедрою лимона містить пектин, який у поєднанні з цукром та кислим соком згущує начинку.
  • Щоб цитрус пустив сік швидше, його слід перетерти з цукром і корицею.
  • Пісочний лимонний пиріг вийде гарною правильної форми, якщо перед випіканням форму з тестом застелити пергаментом і висипати на нього склянку квасолі або гороху. Така процедура вбереже тісто від роздування і основа вийде рівною. Якщо бобових під рукою не знайшлося, то достатньо просто наколоти дно форми виделкою в декількох місцях.