Закуски на шпажках в гострому соусі

b2544dc86eb720f148f252856819f1a1 Закуски на шпажках в гострому соусі
Шашлики в першу чергу асоціюється з вихідними і виходом на природу. Але що поробиш, якщо немає часу або на вулиці не зовсім лагідна погода. Навіщо чекати, все можна приготувати вдома. Кращим рішенням для приготування шашличків в домашніх умовах було б гриль. Але при відсутності, можна використовувати звичайну сковороду…

    Інгредієнти:

  • 400 г філе яловичини без кісток
  • Жовтий і зелений солодкий перець
  • Кабачки або гарбуз
  • Кілька невеликих грибів
  • Помідори черрі
  • Чашка будь-якого гострого соусу
  • 1/4 частина чайної ложки крупно меленого перцю
  • Сіль
  • 1 ст. Ложка оливкова олія

В пластиковий пакет з щільно закривається кришкою або глибоку посуд помістіть м’ясо яловичини, нарізане розміром помідорів і грибів. Посоліть і перемішайте. Туди ж покладіть гриби, невеликі шматочки гарбуза і нарізані шматками солодкий перець різних кольорів.

Все це добро посипте крупно меленим перцем і залити підсоленим гострим соусом. Ретельно перемішайте і відкладіть в теплому місці для маринівку, мінімум на 1 годину. Настільки ж шпажки замочити у воді, щоб уникнути підгоряння.

Потім нанизати на кожну шпажку по одному грибу, шматочок солодкого перцю, гарбуза, мариноване м’ясо і помідори черрі.

У сковороду налийте ложку оливкової олії, розігрійте і розташуйте шпажки по мірі місткості. Готувати на середньому вогні, часто перевертаючи, по 7-8 хвилин.

Це чудова їжа для недільного дня. Яловичий шашлик з грибами послужать відмінною закускою, що в поєднанні гострого соусу робиться більш смачним.