Запечена картопля часточками

Загрузка...

075a50fb27b7cbe74e2b84a6bb721892 Запечена картопля часточками
Хрусткі зовні, м’які всередині, приправлені різними прянощами і в поєднанні з гострим кетчупом картопля робиться досконалим у смаку. Дійсно, серед овочів картоплю самий споживаний цінний продукт і він є основним джерелом вітамінів, запікаючи його, ми зберігаємо більшість корисних властивостей…

    Інгредієнти:

  • 5 шт. картоплі
  • 1/3 чайної ложки паприки
  • 1/4 чайна ложка часникового порошку
  • 1/4 чайна ложка солі
  • 1/5 чайна ложка порошку чілі
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • сир Пармезан (за смаком)
  • петрушка (дрібно нарізана, за смаком)
  • кетчуп

Для приготування запеченого картоплі нам знадобиться великі і промиті, але неочищені картоплі, а також багато спецій. Також трохи твердого сиру, бажано пармезан, свіжої зелені петрушки, кетчупу і приблизно 50 грам оливкової олії.

Рецепт запеченої картоплі в духовці

fbc345fed6708eaef340b809f366a8a3 Запечена картопля часточками

1. Насамперед необхідно порізати картоплю уздовж навпіл, а потім кожну половинку нарізати шматочками, приблизно на 3-4 часточки. У загальній складності з кожної картоплі, дивлячись якого обсягу, повинно вийти від шести до восьми часточок.

2. Для того, щоб прибрати зайву частину крохмалю потрібно викласти нарізану картоплю в глибоку миску з холодною водою і витримати приблизно 15-20 хвилин. Потім злити воду і висушити за допомогою паперових серветок.

3. Всі спеції, а також сіль зібрати в окремому посуді, зверху налити оливкової олії і перемішати. Обвалюючи вмочити в приготовленої суміші часточки картоплі і викласти шаром на застелений фольгою деко.

3c8611223a108d70f5b34ee91821ef03 Запечена картопля часточками

5. Включити духовку і розігріти до 200C. Відправити картопля випікатися протягом 30 хвилин, поки шматочки не покриються злегка золотавою скоринкою. При цьому вони повинні залишатися м’якими всередині, не перетримувати!

6. Вийняти з духовки і посипати поки гарячі тертим сиром і дрібно нарізаною петрушкою. До запечене картоплі окремо подати гірчицю.

Якщо з якихось спецій не виявиться під рукою, можна і поекспериментувати іншими прянощами. У будь-якому випадку, в запеченому вигляді картопля виходить неймовірно смачно, приправи підсилюють смак і аромат, а з паприкою виглядає дуже апетитно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка гриль в духовці: 3 абсолютно різних рецепта
Загрузка...