Запечена картопля в мундирі в духовці рецепти смачної страви

Загрузка...

Картопля – це чудовий гарнір до будь-якої страви. Страви, приготовлені з картоплі, не вимагають багато часу і дорогих продуктів. Сьогодні існує велика кількість найрізноманітніших рецептів з картоплі. Його готують найрізноманітнішими способами. Мабуть, самим популярним і смачним варіантом є запікання картоплі в духовці. Саме в такому вигляді вона вважається особливо корисною з великим вмістом вітамінів.

У приготуванні запеченої картоплі в духовці немає нічого складного. Одним з популярних варіантів її приготування в духовці вважається картопля в мундирі запечена в духовці. Варіантів приготування картоплі в мундирі в духовці дуже багато, тому по порядку.

Рецепт № 1. Картопля з панірувальними сухарями

Нам буде потрібно:

  • Картопля – 1 кг.551b8572df977deb32d5ac7cad2c03be Запечена картопля в мундирі в духовці рецепти смачної страви
  • Раст. олія – 5 ст. л.
  • Спеції
  • Панірувальні сухарі

Приготування:

Картопля розрізається на часточки. Кладемо в каструлю і паніруємо сухарями, додаємо спеції і скроплюємо маслом соняшнику. Накриваємо кришкою і даємо трохи промаринуватися.

В рукав для запікання кладемо нашу картопельку. Рівномірно розподіляємо її по всьому пакету.

Розігріваємо духовку до t 200°С і готуємо до м’якості картоплі.

Якщо хочете отримати рум’яну скоринку, то в кінці процесу готування трохи збільште температуру, ненадовго, щоб не пересушити.

Така картопелька запікається нескладно, швидко, а в підсумку виходить смачною і золотистою. Печену картоплю в духовці у мундирі не втрачає свої корисні властивості і вітаміни. Таке блюдо є дієтичним. Її можна запікати з різноманітними прянощами і спеціями.

Рецепт №2. Печена картопля з відтінком лимона

Інгредієнти:

  • Картопелька – 0,5 кг.d1cb66223b37721aedc042aa82fcf388 Запечена картопля в мундирі в духовці рецепти смачної страви
  • Олія оливкова – 1 ст. л. На кожну картоплю.
  • Сік лимона – 1 ч. Л.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, перець
  • Зелень.

Приготування:

Гарненько промиваємо картоплю і ретельно чистимо його щіткою. Трохи обрізаємо дно, для стійкості. Потім надрізаємо її на тонкі скибочки, але розрізи не доводимо до кінця. Картопелька повинна залишитися практично цілою.

Щоб розрізати картоплю правильно з боків потрібно покласти дві дерев’яні палички, воно і послужать нам відмінним обмежувачем для ножика.

 

Щоб картопляні часточки не злиплися, промиваємо сам овоч холодною водичкою.

Далі дрібно нарізаємо часник, зелень. Все це поміщаємо в окрему тарілочку, додаємо спеції, масло і лимонний сік.

На застелений фольгою деко викладаємо підготовлену картоплю і змащуємо приготованою сумішшю. Посипаємо трохи тертим сиром. Випікаємо нашу страву в нагрітій до 240°С духовці приблизно 40 хвилин.

Рецепт № 3. Картопля в мундирі з беконом

Нам потрібно:

  • Картопля – 8 шт.58629cbb6a7cd14276696223381bd1cb Запечена картопля в мундирі в духовці рецепти смачної страви
  • Бекон – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яєчні желточки – 2 шт.
  • Масло сливоч. – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Зелень петрушки
  • Масло подсол.

Приготування:

Під прохолодною водою добре промиваємо картоплю, чистимо її за допомогою щітки. Потім добре обсушуємо.

Соняшникову олію, сіль і часник змішуємо в окремій тарілочці. Потім кожна картоплина натирається отриманою сумішшю.

Підготовлені овочі покласти в гарячу духовку на 90 хвилин. По закінченню часу запечена картопля виймаємо й даємо охолонути.

З остиглого овоча акуратно видаляємо серцевину, щоб вийшов човник. Посипаємо її сіллю.

М’якоть картоплі розминаємо виделкою, змішати з маслом, яке потрібно попередньо розтопити, з жовтками, додаємо спеції і поливаємо соком лимона.

Нарізаємо бекон на маленькі шматочки і обсмажуємо на сковорідці. Обсмажений бекон змішуємо з картопляною масою.

Отриманою масою начиняємо наші картопляні човники, розміщуємо їх на деко і засипаємо натертим сиром. Запікаємо страву при t 180°С, до одержання гарної скоринки.

Приготовану страву прикрашаємо зеленню петрушки.