Запечена риба в духовці

Загрузка...

3370df73ac6c3042ceb2048af2545dd6 Запечена риба в духовці
Гідна всіх похвал і загального захоплення цей простий рецепт запеченої риби з лимоном і м’ятою буде досконалим обідом і нагодує всю сім’ю. Весь процес у вас не займе багато часу, все настільки просто і смачно, що результат дуже радує. Безумовно, це найкращий і швидкий спосіб приготувати рибу…

    Інгредієнти:

  • Свіжа риба – 2 шт.
  • Свіжовичавлений лимонний сік – 2-3 ст. ложки
  • М’ята, базелік
  • Цедра одного лимона
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Масло рослинне – 2-3 ст. ложки

7c2833275e57033208a8900fb38bab8b Запечена риба в духовці

Рибу можна використовувати будь-яку, тільки щоб була свіжа. У нашому випадку ми використовували форель, яка широко використовується в кулінарії з-за своїх смакових якостей. При виборі форелі в першу чергу зверніть на запах, якого не повинно бути і при натисканні злегка пружинити.

Рецепт запеченої риби з фото

У першу чергу займемося очищенням риби: випатрати нутрощі, зрізати плавники і кінчик хвоста. Ретельно промити і обсушити серветками. Далі, натерти сіллю і чорним меленим перцем, включно внутрішність. Викласти на жароміцний посуд.

75a78d8ee315aad7b34646815162bf5f Запечена риба в духовці

Гілочки свіжої м’яти помити і обсушити. Обірвати руками листя і не сильно дрібно нарізати. Викласти нарізані листя м’яти в глибоку посуд, покласти натерту цедру лимона, 1 ч. ложку сухого базиліка, додати половинку соку лимона і налити 2 ст. ложки і більше рослинної олії. Грунтовно перемішати.

3c8de75fea24cd25770ec68f30da83b1 Запечена риба в духовці

На поверхні риби зробіть кілька довгих, але не надто глибокі надрізи. Розтираючи, шаром накладіть приготовленої суміші з пряних трав, лимона і масла.

3750d33d6c74b91e90bbe1e122b1a5f7 Запечена риба в духовці

Відправте в заздалегідь розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів не більше 30 хвилин.

e2bdfe209fee04dfa60b40f9ee800d7e Запечена риба в духовці

При подачі прикрасьте листям м’яти, можна додати по кілька скибочки нарізаного лимона. А так само, з рибою відмінно поєднується капуста броколі, відварена в підсоленій воді.

Чи знаєте Ви, що за калорійністю форель поступається багатьом видам риби. Але зате, м’ясо донного виду несе користь для людського організму, в складі чого міститься чимало корисних і поживних речовин.