Запечений язь в духовці дуже апетитний і смачний

Загрузка...

Вашій увазі пропонується простий рецепт — язь в духовці. Навіть якщо у вас невеликий досвід, дотримуйтесь рекомендацій і все вийде.

Рецепт страви

Ті, хто одного разу спробував язя, дуже хвалять його, кажучи, що ця риба-одна з найсмачніших серед живуть у прісній воді. Звичайно, ви можете рибу зварити, запекти, на сковорідці смажити або замаринувати, засолити. Єдине, що багатьом не подобається — це те, що в рибі досить багато дрібних кісточок. Що ж робити? Язь в духовці у фользі гаситься так, що дрібні кісточки стануть м’якими.

73f66934f3edd30ab70200c92765fff8 Запечений язь в духовці дуже апетитний і смачнийНеобхідні інгредієнти

 

  • Язь – 1 шт. (приблизно 1 кг)
  • Великі помідори – 2 шт.
  • 1 ст. лож. соняшникової або іншого масла
  • 2 шт. середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • Болгарський перець
  • Салат для прикраси
  • Борошно – 100 — 150 гр.
  • ½ Лимона
  • Кунжут щіпка
  • Посоліть і поперчіть на свій смак

Готуємо

  • Очищаємо рибу. З язя не так легко зняти луску. Якщо ви хочете видалити її ще швидше, то обдайте окропом. Подивіться на живіт. Бачите, луска обваренная? Тепер вона легше зніметься. Особливо це важко, коли вона сира, в районі черевця. Якщо потримайте рибу в окропі занадто довго, то шкіра повністю звариться і вже буде не те.
  • Потрошимо. Тепер промийте від решти луски рибу під холодною водою. Розкрийте черево, і випатрайте нутрощі. Тепер відріжте голову, потім плавці. Якщо у вас є спеціальні ножиці, то ними плавці видаляти зручніше. Повторно промийте язя під холодною проточною водою. Так, ви змиєте кров та інше, риба буде чистою.
  • 3fa9eb1d40e72b5580be0190885a1fa9 Запечений язь в духовці дуже апетитний і смачнийМаринуємо. Через кожні 2 див. по рибі робіть надрізи і будемо маринувати. Завдяки цим надрізах лимонний сік подіє так, що дрібні кістки розчиняться. Тепер викладайте її на деко або блюдо. Натирайте з різних сторін і всередині чорним перцем і сіллю. Не забувайте і про надрезах. Тепер візьміть половинку лимона і видавіть сік на рибку з обох сторін. Тепер нехай маринується хвилин 30.
  • Готуємо приправу. Риба нехай продовжує маринуватися, а Ви готуйте деко. Вийміть його з духовки, промийте. Виливайте на нього рослинне масло. Запаліть духовку і поставте в неї деко з маслом, щоб прогрівся. При температурі 200 градусів.
  • Дрібно нарубаєте часник, можна нарізати соломкою або кубиками, як хочеться. Цибуля нарізайте красивими кільцями. Візьміть сковорідку, розігрійте і пасеруйте на ній цибулю. Так, він стане м’якше. Помідори наріжте кубиками і відправте до золотистої цибулі. Все добре перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і нехай овочі так постоять.
  • Тепер злийте маринад з нашої риби. Всю натріть, попередньо нарізаним часником. Додайте часник в черевце і не забудьте у кожен розріз. Лист, який досить розігрівся, витягніть з духовки. Обваляйте рибу в борошні і викладайте на деко в масло. Язь повинен бути весь в муці. Так він при запіканні рівномірно покриється скоринкою і не буде сильно прилипати до листу.
  • У пасеровану цибулю з помідорами введіть майонез. Трохи поперчіть і посоліть. Перемішайте добре і викладайте суміш на язя. Шар робіть середнім, а залишок симпатично викладайте поруч. А тепер тушку з овочами згори посипайте кунжутом.
  • Заключний етап

    На духовці виставляйте 180 градусів і відправляйте туди рибу. Тепер нехай 1 годину запікається. Час минув – витягайте. Прикрасьте блюдо болгарським перцем, листочками салату.

    Подивіться, який гарний язь запечений в духовці вийшов. Відмінний гарнір до нього картопля (пюре або скибочками), але можна відварити рис, гречку, вермішель, та чого хочеться. Порадуйте смачною рибкою всю сім’ю на вихідні або свята. А, може, у вас чоловік або син рибак і приносить його частіше? Тоді готуйте в той же день. Свіжа рибка виходить найсмачнішою.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...