Запіканка картопляна з м’ясом в духовці рецепт приготування

Картопляна запіканка – це відмінне блюдо, яке полюблять всі домашні. Вона дуже проста у приготуванні з використанням тільки доступних продуктів. А якщо ще до такої запіканці додати м’ясо, то вийде даний сполучається страва для всіх. Це відмінний вибір, де добре поєднуються продукти і у результаті дають незвичайний смак.

Важливо пам’ятати, що картопляна запіканка з м’ясом в духовці подається тільки в гарячому вигляді. Саме в такому варіанті вона набагато смачніша. При приготуванні враховуйте всі поради і тоді все точно вийде.

Загрузка...

Рецепт № 1. Найпростіший рецепт

Нам потрібно:

  • запеканка картофельная с мясом в духовкеКартопля – 700 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир тв. – 100 гр.
  • Майонез – 150 мл
  • Раст. масло
  • Спеції

Приготування:

До фаршу додаємо яйце і приправи. Добре змішуємо.

Фарш можна взяти готовий або зробити вдома. Роблячи фарш вдома можна використовувати курку, свинину, яловичину, кролика, індички або інший вид м’яса, яке ви любите. Змішуючи різні сорти м’яса отримати незвичайний смак.

Картоплю нарізаємо тонкими кружечками.

Готуємо соус: майонез змішуємо з трьома ложками кип’яченої води

Цибулю ріжемо півкільцями, помідор – кружальцями.

Для отримання незвичайного смаку сиру цибулю можна замінити маринованими.

Викладаємо кружечки картоплі на промазанный маслом деко. Потім заливаємо його приготованим соусом. Він потрібен, щоб картопля приготувалася швидше і була м’якішою.

Наступним шаром разлаживаем цибулю, а зверху розподіляємо фарш. На фарші розміщуємо гуртки помідорів.

Зверху промазуємо майонезом і засипаємо сиром.

 

Щоб шари запіканки не розвалилися при нарізці, то злегка присипте їх натертим сиром або змастити яйцем.

Підготовлене блюдо поміщаємо в духовку при t 200°С на 35 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати бринзу

Така запіканка виходить смачна, готуватися вона легко і просто, використовуються тільки доступні продукти. Така страва стане хорошим варіантом для сімейного вечері.

Рецепт № 2. Запіканка з яловичиною та овочами

Нам знадобиться:

  • Картопля – 10 шт.запеканка из мяса и картофеля с овощами
  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир тв. – 150 гр.
  • Перчик болгарський – 2 шт.
  • Помидорка – 2 шт.
  • Зелень петрушки і кропу
  • Масло сливоч. – 30 гр.
  • Раст. масло
  • Спеції

Приготування:

Ставимо варити картоплю, не забуваємо про сіль. З відварного картоплі робимо пюре. Водичку, де готувалася картопля, повністю зливаємо. Товкачиком мнемо його, кладемо сметанку і ретельно збиваємо міксером. Залишаємо.

Далі займемося приготуванням фаршу. Для цього прокручуємо яловичину через м’ясорубку разом з цибулею. Додаємо спеції.

Відправляємо готовий фарш на сковорідку, але щоб він не вийшов жирним його потрібно не смажити, а гасити. Для цього додаємо трішки води, кладемо шматочок сливоч. масла і закриваємо кришкою, тушкуємо.

Потім нарізаємо перець і помідори кубиками, додаємо овочі фарш і даємо ще 10 хвилинок потушиться.

На дно змащеної маслом форми кладемо частину картопляного пюре, зверху розміщуємо фарш з овочами. Цей шар рівномірно посипаємо натертим сиром. Зверху на сир кладемо другу половину картопляного пюре.

Підготовлену запіканку з картоплею відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 270°С, запікаємо 45 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Форму можна присипати панірувальними сухарями, тоді на запіканці утвориться хрустка скориночка.

Готову запіканку з м’ясом подаємо порційно посипавши рубаною зеленню.

Такий рецепт картопляної запіканки з м’ясом не викличе складнощів у готуванні, не вимагає дорогих складових і не потрібно багато часу. Запіканка з картоплі стане відмінним варіантом для сімейної вечері або прикрасить урочистий стіл.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Окунь в духовці рецепт приготування в домашніх умовах

Загрузка...