Запіканка з капусти з фаршем

Запеканка из капусты с фаршем
Капуста з м’ясним фаршем в наборі продуктів зі сметани та сиру виходить порівняно соковитим і дуже ніжним. Саме таке бездоганне поєднання інгредієнтів допомагають швидко і на довго втамувати голод. Запіканка з капусти легко засвоюється організмом і при приготуванні в духовці, страва зберігає в собі більшість поживних якостей.

    Інгредієнти:

  • 200 г свинячого фаршу,
  • 300 р. білокачанної капусти,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 200 г. свіжої сметани,
  • 3 шт. курячих яєць,
  • 3 ст. ложки борошна,
  • 50 г. твердого сиру,
  • 2 ст. ложки сухарів для панірування,
  • Сіль і перець – за смаком;

Ингредиенты для запеканки из капусты с фаршем

При відсутності сметани, яка дуже позитивно впливає на смак, можна використовувати вершки, в крайньому випадку, якісний майонез. Свинячий фарш на розсуд можна замінити курячим і тим самим зробити блюдо менш калорійним або взагалі змінити рецепт і приготувати картопляну запіканку.

Загрузка...

Капуста з фаршем в духовці рецепт з фото

Запеканка из капусты с фаршем
Відокремити листя свіжої капусти, ретельно промити і нашаткувати соломкою.

Запеканка из капусты с фаршем
Великий ріпчаста цибуля відокремити від лушпиння і нарізати на дрібні шматки, можна на півкільця.

Запеканка из капусты с фаршем
Додаємо до фаршу капусту і цибулю. Потім, вбиває яйця, вливаємо сметану, додаємо борошно пшеничне, сіль і перець.

Запеканка из капусты с фаршем
Грунтовно з’єднуємо всі інгредієнти запіканки до однорідності.

Запеканка из капусты с фаршем
Жаростійку форму змащуємо маслом і посипаємо дно товченими сухарями. Перекладаємо суміш з м’ясним фаршем у форму

.

Запеканка из капусты с фаршем
Відправляємо форму в гарячу духовку. Готуємо при температурі не нижче 180 градусів 30 хвилин. До готовності, за 5 хвилин посипаємо поверхню страви тертим сиром.

Запеканка из капусты с фаршем
Знову перекладаємо в духовку і запікаємо ще 5 хвилин, поки сир не розплавиться і не ляже рівним шаром.

Запеканка из капусты с фаршем
По готовності, виймаємо з духовки і даємо трохи охолонути сиру. Як тільки поверхня затвердіє, розрізаємо страву на невеликі шматки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Макарони з креветками

Запеканка из капусты с фаршем
Подавати овочеву запіканку з м’ясним фаршем можна прямо у формі або в окремих тарілках. Рекомендується споживати в теплому вигляді зі сметаною або майонезом.

Також, при необхідності можна приготувати особи соус, наприклад: томатний і, подавати до запіканці свіжі овочі у вигляді салатів.

Поради до рецепту:

– Щоб краї запіканки не подгорала форму необхідно змащувати маслом і посипати панірувальними сухарями.

– У капустяну запіканку замість пшеничного борошна можна додати кукурудзяну або манну крупу.

– Крім капусти і фаршу, запіканку готують з одних овочів. Найбільш популярна картопляна запіканка, а також запіканка з макаронів.

Загрузка...

Дивіться також: