Запіканка з рисом і м’ясом — смачне блюдо для всієї родини

Поспішаємо порадувати любителів рису і м’яса. Вашій увазі пропонується рецепт смачної страви під назву запіканка з рисом і м’ясом. Готується вона з продуктів, які завжди є на кухні. Процес приготування швидкий, результат відмінний.
Є рис і м’ясо однозначно корисно. До складу рису входять вітаміни В і Е, калій, натрій і інші корисні компоненти. М’ясо містить вітаміни групи Н, В, РР, А, D і Е. Входять в запіканку продукти позитивно впливають на стан нігтьової пластини, волосся і шкіри. Після прийому такої їжі організм наповнюється енергією, нервова система заспокоюється. Крім цього, рисова запіканка ситно нагодує всю сім’ю і несподіваних гостей.

Загрузка...

Приступимо до викладу рецепта

Запеканка с рисом и мясом приготовленная в духовке

Інгредієнти

  • Фарш – 350 гр.
  • Паприка – за смаком
  • Рис (круглозерний) – 2 склянки
  • Курячої яйце – 1 шт.
  • Цибуля (ріпчаста) – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 6 склянок
  • Майонез (можна сметану) – 1 чайна ложка
  • Сіль (для рису) – за смаком
  • Олія соняшникова (для обсмажування начинки) – 3 столових ложки
  • Перець чорний – за смаком

Необхідний посуд

  • Деко для духової шафи;
  • Сито або друшляк (для промивання рису)
  • Каструля (для варіння рису)
  • Сковорідка (для обсмажування інгредієнтів)
  • Терка
  • Ножик (для різання овочів)
  • Ложка (для перемішування)
  • Тарілка (для овочів)
  • Дошка для оброблення

Порядок приготування

Готуємо рис

  • Беремо рис і добре промиваємо під водою.Запеканка с рисом и ветчиной
  • Висипаємо в каструлю.
  • Заливаємо рис водою.
  • Солимо.
  • Варимо до отримання в’язкої каші.
  • Вимикаємо вогонь і залишаємо на плиті до наступного етапу.

Готуємо овочі

  • Миємо й чистимо цибулю.
  • Крупно ріжемо цибулю.
  • Миємо й чистимо моркву.
  • Трьом моркву на тертці.
  • Відставляємо в тарілці на столі.

Готуємо м’ясо

 

  • Беремо сковорідку.
  • Наливаємо олію.
  • Обсмажуємо м’ясо.
  • Солимо і перчимо.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Простий рецепт брокколі з яйцем в маслі

З’єднуємо інгредієнти на сковороді

  • У сковорідку додаємо овочі.
  • Смажимо до повної готовності.

Готуємо до запіканню

  • Змащуємо форму для духовки маслом.Рисовая запеканка с мясом
  • На дно кладемо половину рису (товщина 2 см).
  • Зверху начинку (фарш, морква, цибуля).
  • Далі ще один шар рису.
  • Збиваємо сметану з 2 ложками води і поливаємо запіканку.
  • Посипаємо паприкою. Блюдо з рисом і м’ясом зверху можна посипати сиром.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Ставимо в піч. У духовці запіканка готується 15 хвилин.
  • Дістаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Обід готовий! Кличте рідних

Рисово-м’ясну запіканку можна приготувати заздалегідь. Це зручно, коли страву потрібно подати до певного моменту застілля або до звичайного вечері. Для цього потрібно просто заздалегідь підготувати начинку (обсмажуємо цибулю, моркву і фарш) і рис (відварюємо). Залишиться тільки інгредієнти викласти шарами і поставити в духовку на 15 хвилин.

М’ясну запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з капустою. Страва вийде більш легким. Смак нагадає голубці. Для цього варіанту м’ясної запіканки використовується фарш в сирому вигляді. Послідовність приготування мало відрізняється від класичного варіанту запіканки з фаршем. Окремо гаситься капуста (500 р.) і додається до начинки. Час гасіння 20 хвилин.

Порядок викладання на деко теж відмінний. Спочатку лягає шар рису, потім сирий фарш, зверху тушкований овочі і в останню чергу капуста. Накривається запіканка шаром рису. Зверху можна посипати сухарями. Запікається всі 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Скористайтеся порадою: якщо покласти в блюдо не одне, а два курячих яйця запіканка буде соковитіше.

Особливий смак запіканці надає натертий вершковий сир.

Готуйте із задоволенням!

Загрузка...