Здобне дріжджове тісто на сметані

Сдобное дрожжевое тесто на сметане
Основою борошняних виробів є здобне дріжджове тісто з додаванням певної кількості цукру і жиру, яке після використовують для приготування різноманітної випічки. Сьогодні хочемо запропонувати універсальний рецепт здобного тіста на дріжджах і сметані, яке ідеально підходить практично для всього.

    Склад інгредієнтів для приготування дріжджового тіста на сметані:

  • 200 мл сметани
  • 100 мл прокип’яченої води,
  • 500 г пшеничного борошна,
  • 1 куряче яйце,
  • 11 г сухих дріжджів,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1/2 ч. ложка солі.

Продукты для приготовления дрожжевого теста

Варто відзначити, що приготовлене на сметані здобне дріжджове тісто виходить не тільки смачним, але і корисним. З нього можна випікати торти, рулети, найкращу піцу, пишні булочки, пироги з різноманітною начинкою і посмажити пиріжки на його основі, які завдяки ідеальному поєднанню продуктів не втрачають свіжості протягом декількох днів.

Загрузка...

Дріжджове здобне тісто – покроковий рецепт

  • У глибокій мисці налити прокип’ячену теплу воду і розвести в ній пакетик сухих дріжджів.
    Сдобное дрожжевое тесто на сметане
  • Додати 1 столову ложку цукру і ретельно розмішати. Перекласти в тепле місце на 10-15 хвилин.
    Сдобное дрожжевое тесто на сметане
  • Вбити одне яйце, всипати сіль. Прогріти в мікрохвильовій печі до кімнатної температури 200 мл сметани і влити в миску.
    Сдобное дрожжевое тесто на сметане
  • Не швидкими рухами розмішати сметану і яйця в рідині. Невеликими порціями, просіваючи борошно над чашкою, замісити здобне тісто.
    Сдобное дрожжевое тесто на сметане
  • Ретельно обім’яти, скачати в кулю, накрити товстим рушником і настояти в теплому місці – 1,5 години.
    Сдобное дрожжевое тесто на сметане
  • У проміжку обім’яти і знову закатати. У результаті тісто має збільшиться в об’ємі, приблизно в 2 рази.
    Сдобное дрожжевое тесто фото
  • Поради і рекомендації до рецепту:

    — Всі інгредієнти повинні бути однієї кімнатної, підігріті мінімум до температури, оптимальна – 30 градусів. В іншому випадку опара осяде і тісто недостатньо підніметься. Також, не можна перегрівати – дріжджі зовсім можуть загинути.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Горбуша з картоплею в духовці — рецепти з сиром і помідорами.

    — У різних випадках, пропорції доданих компонентів можуть трохи відрізнятися. Більше залежить від вологості борошна, а іноді і від його щільності, в залежності від виду і сорту. Тому, у кожному разі, можливо коригування кількості в трохи більшу або меншу сторону.

    — При приготуванні дріжджового тіста борошно слід обов’язково просіяти безпосередньо перед замішуванням, таким способом збагатившись киснем, тісто краще підніметься і випічка вийде пишним.

    — Кінцевий результат бездоганного тесту багато в чому залежить від якості і кількості використовуваних дріжджів. Так, наприклад, якщо дріжджі виявляться трохи простроченими, значить, їх кількість потрібно буде збільшити.

    Загрузка...

    Дивіться також: