Здобні морквяні мафіни

Сдобные морковные маффины
Кекси супроводжують нас з самого глибокого дитинства. Вони є одним з улюблених ласощів багатьох. Напевно, важко знайти байдужих людей до цього виду випічки. З ними пов’язано стільки солодких спогадів. Ось і сьогодні, на відміну від звичних нам кексів, приготуємо м’які морквяні мафіни з здобного тесту…

    Інгредієнти:

  • 300 р. пшеничного борошна (приблизно 1 ціла і ще третину склянки)
  • 150 р. цукру
  • 50 г коричневого цукру
  • 1,5 ч. ложки розпушувача
  • 3/4 частина ч. ложки харчової соди
  • 2 ч. ложки порошку кориці
  • 3/4 ч. л. меленого імбиру
  • 3/4 ч. ложки солі
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 2 яйця
  • 180 мл води
  • 1/3 склянки рослинного масла
  • 1 склянка тертої моркви (2 середні моркви)
    Для начинки:

  • 230 р. жирних вершків
  • 150 г. цукрової пудри
  • 1 ч. ложки ванільного порошку
Загрузка...

Докладний рецепт морквяних мафін з фото

У глибокому посуді змішайте всі сухі інгредієнти: просійте борошно, додайте білий і коричневий цукор, розпушувач, харчову соду, корицю, мелений імбир і трохи солі.

Сухие ингредиенты для маффин

Вже в окремому посуді збийте спочатку яйця, додати кукурудзяний крохмаль і налийте 180 мл. теплої води.

Взбитые яйца для теста

Перелийте вміст у посуд з сумішшю сухих інгредієнтів

Замешивание теста

І все рівномірно замішайте до кашоподібного стану, при цьому тісто має вийде не дуже рідким.

Готовое кашеобразное тесто

Далі покладіть склянку тертої моркви і ретельно перемішайте

Добавляем тёртую морковь

У невеликій чашці для начинки спочатку слід підігріти вершки в мікрохвильовій печі, потім додати цукровий пісок і порошок ванілі.

Начинка из сливок для маффин

У роз’єми спеціальної форми для кексів викладіть паперовими стаканчиками і змажте внутрішність рослинним маслом.

Форма для кексов

У кожен паперовий стаканчик викладіть по 2 столові ложки приготованого тесту

Заправляем форму тестом

Далі, додаємо вершкову начинку, приблизно 1,5 чайної ложки

Добавляем начинку

І останнім, поверх усього заповнюємо стаканчики морквяним тестом

Заполняем стаканчики морковным тестом

Наше добро відправляємо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів

Готовые сливочные маффины

По готовності, перекладаємо з духовки, даємо деякий час випікання охолонути і потім можна приступати до дегустації

Сдобные кексы

В результаті у нас виходять пишні, м’які та здобні мафіни, які однозначно сподобаються всім без винятку.

Приємного чаювання!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Плов в духовці зі свининою - смачне і ситне блюдо.
Загрузка...