Зігріваючий суп із сочевиці з овочами

Согревающий суп из чечевицы с овощами
Цей їжа справжня знахідка, як для вегетаріанців, так і для любителів здорової і корисної їжі. Адже сочевиця – це і є бобові. А значить вони, як всім повинно бути відомо, є цінним джерелом рослинних білків, які, крім усього іншого, дають людині відчуття ситості, що дуже важливо для людей, які не споживають м’ясо…

    Інгредієнти:

  • Сочевиця — 450 р.
  • Помідори — 3 шт.
  • Морква — 2 шт. (невеликі)
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка
  • Селера — 2 стебла
  • Оливкова олія — 2 ст. ложки
  • Овочевий бульйон — 2 літри
  • Сіль, чорний перець, мелений коріандр і кмин — 1/2 ч. ложки
  • Зелень петрушки — 3-4 гілочки

Сьогодні приготуємо суп із сочевиці, ідеальне блюдо, яке рекомендується споживати особливо в зимовий час. На думку китайської медицини сочевиця має прогревающими властивостями тим, що підвищує імунітет і саме у вареному вигляді зберігає більше корисних вітамінів і мінералів.

Загрузка...

Сочевичний суп рецепт з покроковими фотографіями

Спочатку поговоримо трохи про вибір самої сочевиці, що в загальному-то і не потрібно. Будь-який вид корисний. У наших магазинах можна зустріти кілька видів: коричневу, зелену і рідше червону. Беріть будь-яку! Можливо якийсь вид більше, а який трохи менше корисніше, але одне вже присутність сочевиці, однозначно корисно.

Зелёная чечевица

Раз ми будемо готувати корисний і поживний суп, то і процес, від малого до великого повинен бути ідеальним і тому, насамперед займемося помідорами і не хитрим способом знімемо з них шкірку. Для цього на верхівці помідорів зробіть неглибокі надрізи і занурте на кілька хвилин в окріп.

Помидоры с срезами на макушке

Потім, також занурте тільки вже в холодну воду на 4-5 секунд. Від перепаду температури шкірка помідорів «взъерошиться», ну а далі Ви з легкістю зможете відокремити їх і порізати на невеликі шматочки.

Отделение помидор от кожи и способ нарезки

Далі, очистіть і промийте цибулю, моркву, селеру і наріжте дрібними кубиками. Налийте в каструлю олію, прогрійте і викладіть туди останні нарізані продукти крім помідорів.

Масло и овощи в кастрюле

Додайте 2 чайної ложки солі, перемішайте і готуйте на повільному вогні, поки овочі злегка не розм’якнуть, приблизно 5-6 хвилин.

Пассировка овощей

Наступним кроком викладіть головний інгредієнт нашого страви — сочевицю, попередньо промивши водою, а потім додайте раніше нарізані помідори.

Приготовление чечевичного супа

Налийте овочевий бульйон в кількості 2-х літрів, додайте прянощів: чорний перець, мелений коріандр і кмин, завдяки чому сочевичний суп прийме тонкий і приємний смак.

Добавить пряностей к супу

Доведіть суп до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Для повної готовності сочевиці необхідно від 40 хвилин до 1 години, в залежності від вогню. Варити слід повільно і тому, ми будемо готувати усереднено – 50 хвилин, поки сочевиця не звариться.

Суп из чечевицы

І останнім кроком, частину м’якоті потрібно відлити в блендер і прокрутити, а потім назад перекласти в каструлю, перемішуючи довести до підлозі густого стану ще 5 хвилин.

Готовый чечевичный суп

Готовий суп розливаємо для подачі на стіл, додаємо трохи рубаної зелені і сідаємо набратися бадьорості і сил.

Чечевичный суп с овощами и зеленью

Будьте сильними і здоровими! А сочевиця Вам у цьому допоможе.

Сочевиця – це унікальна культура, екологічний чистий продукт. Це їжа створена самою природою, щоб допомогти людям бути завжди здоровими, бадьорими і енергійними.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Баклажани з куркою в духовці - симфонія смаку і аромату.
Загрузка...